Petra Olli paini nuorten EM-kultaa

Petra Olli paini nuorten EM-kultaa Makedoniassa.

Suomen Petra Olli on voittanut painin alle 20-vuotiaiden naisten 59 kilon sarjan Euroopan mestaruuden. Finaalivastustaja Puolan Katarzyna Madrowska kukistui pistein 8-3. Ensimmäisen jakson jälkeen suomalainen johti ottelua 6-2.

- Nyt on helpottunut olo. Aika vaikeaksi finaali meni. Se oli pieni yllätys, että sieltä tuli tämä polski vastaan. Heti ottelun alussa hän pääsi taaksemenolla johtoon ja se säikäytti vähän, Petra Olli kommentoi.

- Ensimmäisen kierroksen ukrainalainen oli päivän kovin vastustaja. Minulle ensimmäinen ottelu on kisoissa muita vaikeampi. Nyt huilitaan viikon verran ja sitten lähdetään Venäjälle 10 päivän leirille. Junnujen MM-kisat ovat seuraava tavoite, Euroopan mestari kertoi heti ottelun jälkeen.

19-vuotiaan Petra Ollin kisaurakka käsitti neljä ottelua. Otteluista tiukin oli avauskierroksen kamppailu ukrainalaista vastaan, joka oli ainoa täyden ajan kestänyt ottelu.

Olli on ainoa suomalainen naispainija Makedonian Skopjessa käytävissä EM-paineissa. Ikäluokan MM-mitaleista painitaan reilun kuukauden kuluttua Bulgariassa.

EM-kulta oli kolmas perättäinen mestaruus alle 20-vuotiaiden sarjassa. Ensimmäinen EM-kultansa hän otti junioreista vasta 17-vuotiaana.