Suora

  • Mikä ihmeen lukukoira?
  • Närbild
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Djokovic vei huikean välierätrillerin Wimbledonissa

Novak Djokovic voitti kaikkien aikojen pisimmän välieräottelun Wimbledonissa. Djokovic kukisti Juan Martin del Potron viidessa erässä.

urheilu
Novak Djokovic
KERIM OKTEN / EPA

Tenniksen maailmanlistan ykkönen Novak Djokovic on edennyt Wimbledonin loppuotteluun. Djokovic kukisti välieräsä huikean viiden erän taistelun jälkeen kahdeksanneksi sijoitetun Juan Martin del Potron 7-5, 4-6, 7-6, 6-7, 6-3.

Ottelu kesti 4 tuntia 43 minuuttia. Se oli kaikkien aikojen pisin välieräottelu Wimbledonissa. Edellinen ennätys oli Ivan Lendlin ja Boris Beckerin ottelusta vuodelta 1989, jolloin ottelu kesti 4 tuntia ja yhden minuutin.

Kumpikaan ei ollut hävinnyt turnauksessa erääkään ennen välieräottelua. Palloa lyötiin kovaa ja armottomasti. Argentiinalainen roikkui avauserässä hyvin mukana. Djokovic otti kuitenkin ratkaisevan murron erän päätteeksi ja vei erän 7-5.

Toisen erän kuudennessa pelissä Djokovicilla oli kaikkiaan kolme murtopalloa, mutta del Potro selvitti tilanteen. Heti seuraavassa pelissä argentiinalainen iski ja mursi Djokovicin syötön. Se riitti erävoittoon lukemin 6-4.

Kolmannen erän viidennessä pelissä del Potro pääsi ahdistelemaan Djokovicin syöttövuoroa, mutta breikkiä ei tullut. Seitsemännessä pelissä murto oli vielä lähempänä, mutta Djokovic selvisi jälleen tilanteesta. Tilanteessa 5-6 oli puolestaan Djokovicilla kolme eräpalloa, mutta del Potro taisteli erän tie-breakiin. Katkaisupelissä Djokovic oli kuitenkin parempi numeroin 7-2.

Neljännessä erässä Djokovic mursi seitsemännessä pelissä ja näytti jo olevan matkalla kohti voittoa. Argentiinalainen mursi kuitenkin heti takaisin. Erän ratkaisu siirtyi jälleen tie-breakiin. Djokovicilla oli jo kaksi ottelupalloa, mutta del Potro taisteli katkaisupelin itselleen 8-6.

Viidennessä erässä Djokovic otti ratkaisevan murron tilanteessa 4-3 ja syötti lopulta voiton itselleen.

- Se oli yksi parhaista otteluista, joissa olen ollut mukana, ja yksi jännittävimmistä, Djokovic sanoi.

Djokovic on voittanut Wimbledonin kerran, supervuonnaan 2011. Vuoden 2009 US Openin mestari del Potro ei ollut koskaan aiemmin yltänyt Wimbledonissa neljättä kierrosta pitemmälle.

Suosittelemme

Tuoreimmat