Suora

  • Parayleisurheilun MM, yhdeksäs kilpailupäivä
  • Yhdeksäs kilpailupäivä
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Bartoli juhlii Wimbledonin mestaruutta

Marion Bartoli voitti Sabine Lisickin Wimbledonin finaalissa 6-1, 6-4. Bartolille Grand Slam -turnausvoitto on ensimmäinen.

urheilu
Marion Bartoli ja Sabine Lisicki.
AFP/Lehtikuva

Ranskalainen tenniskenttien väriläiskä, molemmilta puolilta kahdella kädellä lyövä Marion Bartoli kruunasi pitkän uransa voittamalla uransa ensimmäisen Grand Slam -turnauksen. Bartoli voitti Wimbledonin finaalissa hermostuneen Sabine Lisickin 6-1, 6-4.

Bartolilla oli kolme ottelupalloa 6-1, 6-1 -voittoon, mutta Lisicki toi otteluun vielä hetkeksi jännitystä.

28-vuotias Bartoli oli sijoitettu turnauksessa 15:nneksi, 23-vuotias Lisicki 23:nneksi.

Kumpikaan pelaaja ei ollut aiemmin voittanut Grand Slam -turnausta, joten jännitystä oli ilmassa ottelun alla. Bartoli oli Wimbledonin finaalissa vuonna 2007, jolloin hän hävisi Venus Williamsille. Lisickille Grand Slam -finaali oli ensimmäinen.

Saksalainen vaikuttiikin huomattavasti hermostuneemmalta. Yleensä aina hymyilevä Lisicki oli toisessa erässä kyynelten partaalla, kun mikään ei onnistunut.

Wimbledonin finaalipaikan lisäksi Bartoli oli Ranskan avointen välierässä vuonna 2011.

Lisicki on aina viihtynyt Wimbledonissa, vaikka kärsiikin heinäallergiasta. Saksalainen oli vuonna 2011 välierissä ja vuosina 2009 ja 2012 puolivälierissä. Muissa Grand Slam -turnauksissa menestys ei ole ollut läheskään vastaavaa.

Lisicki mursi Bartolin syötön heti ottelun ensimmäisessä syöttövuorossa, mutta Bartoli kuittasi heti takaisin. Molemmat syöttövuorot päättyivät kaksoisvirheeseen. Bartoli piti toisen oman syöttönsä, mutta kovaa syöttävä ja lujia kämmeniä paukuttava Lisicki teki virheitä ja menetti toisenkin syöttövuoronsa.

Lisickin hermoilu jatkui ja Bartoli vei ensimmäisen syöttövuoronsa hävittyään kuusi peliä peräkkäin ja avauserän 6-1.

Toisen erän kolmannessa pelissä Bartoli mursi ja vahvisti edelleen otettaan kamppailusta. Bartoli eteni nopeasti 5-1 -johtoon, mutta vielä siinä tilanteessa Lisicki selvitti kolme ottelupalloa. Tämän jälkeen Lisicki mursi Bartolin syötön, piti omansa ja toi uudestaan jännitystä kamppailuun.

Bartolin hermot kuitenkin pitivät, kun hän syötti toista kertaa otteluvoitosta. Näin toinen erä ranskalaiselle 6-4.

Bartoli ei hävinnyt yhtään erää koko turnauksessa. Edellinen pelaaja, joka pystyi tähän Wimbledonissa oli Serena Williams vuonna 2010. Toisaalta Bartoli ei kohdannut yhtään top 10 -pelaajaa turnauksen aikana.

Lisicki pudottu neljännellä kierroksella suursuosikki Serena Williamsin. Kaksi seuraavaa ottelua saksalainen hoiti tyylikkäästi, mutta ensimmäinen Grand Slam -finaali oli liikaa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat