Suora

  • Uinnin MM
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Uinnin MM, aamun kilpailut

Tomi Tuuha seitsemäs - Reinvall taipui olympiavoittajalle

Keskiviikkoaamu alkoi Universiadeissa suomalaisittain vilkkaasti. Onnistumisia nähtiin muun muassa uima-altaassa ja judotatamilla.

urheilu
Juho Reinvall
Judoka Juho ReinvallYle / Mari Latva-Karjanmaa

Uimari Eetu Karvonen oli 100 metrin rintauinnissa oman alkueränsä neljäs ajalla 1.02,46. Aika oikeutti alkuerien 16:nteen sijaan, joten Karvonen nähdään illan välierissä.

- Eetun uinti oli todella hyvä. Hänen aikansa oli hyvä myös ajatellen valmistautumista tuleviin MM-kisoihin, valmentaja Steve Schaffer kommentoi alkuerien jälkeen.

Judoka *Juho Reinvall *voitti avausottelussaan alle 60 kilon sarjassa Armenian Grigor Ivanjanin. Reinvall hävisi seuraavalla kierroksella wazarilla venäläiselle Lontoon olympiavoittajalle Arsen Galstjanilla. Tappio sysäsi Reinvallin keräilyeriin, missä hän hävisi Valko-Venäjän Arif Bagiroville ipponilla.

Beach volley -kentällä Suomen pari Taru Lahti ja Kirsi Hyttinen hävisi päivän ensimmäisen ottelun Saksalle erin 21-14, 21-14. Toisessa ottelussa he kohtasivat alkulohkosta tutun Australian, joka kaatui helposti lukemin 21-11, 21-8. Illalla Lahti ja Hyttinen kohtaavat vielä itävaltalaisparin.

- Saksa oli todella kova vastustaja. Heidän parissaan pelaa muun muassa tämän vuoden nuorten maailmanmestari, kertoi valmentaja Kai Liukkonen ottelun jälkeen.

Suomen korismiehet voittivat Norjan heikkotasoisessa ottelussa lukemin 60-55 (30-26). Suomen tehokkain oli Roope Ahonen 15 pisteellä. Sinivalkoisten heittotarkkuus pelitilanteissa oli alle 30 prosenttia, mutta tärkeät kolmen pisteen heitot upposivat ratkaisuvaiheessa.

- Voitto on tärkein, mutta ei se tullut sillä pelillä millä piti. Heittopeli on ollut ongelma koko turnauksen ajan, ja sitä pitää parantaa, kommentoi 12 pistettä tehnyt Antto Nikkarinen.

Painonnostaja Jere Johansson sijoittui B-ryhmän kuudenneksi 77 kilon sarjassa. Johanssonin nostot epäonnistuivat avauspainojen jälkeen, joten tempaustulokseksi jäi 117 kiloa ja työntötulokseksi 147 kiloa. *Anni Vuohijoki *nosti 69 kilon luokan B-ryhmässä yhteistuloksen 175 kiloa, joka on Vuohijoen ennätys. Tempauksessa nousi 77 kiloa ja työnnössä 98 kiloa. A-ryhmät nostavat vielä myöhemmin tänään, jolloin selviää myös suomalaisten lopulliset sijoitukset.

Täydennetty klo 23.08-->

Kisojen viimeinen suomalainen voimistelusuoritus nähtiin, kun Tomi Tuuha esiintyi hypyn loppukilpailussa. Tuuha epäonnistui toisessa hypyssään, mutta kokosi silti hyvät pisteet 14.350 ja sijoittui 7:nneksi. Kilpailun voitti Korean Yang Hak Seon, joka hyppäsi kultaa myös Lontoon olympialaisissa.

- Tämä oli koko joukkueelta reipas suoritus. Positiivista oli se, että tuli monta henkilökohtaista ennätystä. Tomi Tuuhan finaalipaikka oli suomalaisittain kisojen kruunu, valmentaja Timo Holopainen tiivisti voimistelujoukkueen universiadiurakan.

Beach volley -kaksikko Taru Lahden ja Kirsi Hyttisen turnaus päättyi päivän toiseen tappioon. Itävalta oli etevämpi suomalaisparin päivän kolmannessa ottelussa lukemin 21-18, 22-24, 7-15. Lahdella ja Hyttisellä oli kolme ottelupalloa toisessa erässä.

Uimari Eetu Karvonen paransi aamuista alkueräaikaansa 19 sadasosalla 100 metrin rintauinnin välierässä, mutta jäi semifinaalien viimeiseksi ajalla 1.02,27.

*Naisten koripallojoukkue *koki rökäletappion kisojen ennakkosuosikki Australialta. Suomi hävisi viimeisen alkulohko-ottelunsa pistein 95-46 (42-14). Joukkueen tehokkain oli Noora Järvikangas pussittamalla 10 pistettä. Suomi pelaa vielä sijoitusottelun Ukrainaa vastaan perjantaina.

Torstaina on Universiadeissa rauhallisempi suomalaispäivä. Painijat avaavat kisaurakkansa, ja suomalaisista on mukana vapaapainijat Petteri Martikainen alle 66 kilon luokassa ja Ville Heino alle 84 kilon luokassa. Elina Torro hyppää illalla kolmiloikan finaalissa. Uimahypyissä kisataan naisten kolmen metrin ponnahduslaudan parikilpailu, missä on mukana suomalaisduo Taina Karvonen/Iira Laatunen. Miesten koripallojoukkue kohtaa neljännessä ottelussaan Kiinan.

Lähteet: Opiskelijoiden Liikuntaliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat