Suora

  • Zakopane, miesten kilpailu
  • Katowice Minor CS:GO
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, vuosi 2018
  • Urheiluruutu

Hall of Fame kutsui Martina Hingisiä

16-vuotiaana maailman ykköseksi aikoinaan noussut sveitsiläinen valittiin Hall of Fameen.

urheilu
Martina Hingis
Martina HingisEPA

Martina Hingis valittiin lauantaina tenniksen Hall of Famen jäseneksi Newportissa, Rhode Islandin osavaltiossa.

32-vuotias Hingis on yksi nuorimmista kuuluisuuksien galleriaan valituista. Sveitsiläistä nuorempana Hall of Fameen on valittu vain Tracy Austin (30), Björn Borg (31) ja Hana Mandlikova (32).

Hingis voitti urallaan viisi Grand Slam -turnausta kaksinpelissä: Australian avoimet kolmesti (1997-99), Yhdysvaltain avoimet ja Wimbledonin kerran (molemmat 1997).

Nelinpelissä hän saavutti peräti yhdeksän Grand Slam -titteliä, mm. nelinpelin Grand Slamin vuonna 1998.

Äitinsä valmentamana Hingis nousi tennismaailman tietoisuuteen lopullisesti voitettuaan Ranskan avointen juniorimestaruuden 12-vuotiaana.

Ammattilaisura käynnistyi jo 13-vuotiaana ja hänestä tuli aikuisten Grand Slam -voittaja Australiassa 16-vuotiaana ja nuorin maailman ykkönen samana vuonna.

Hingis lopetti uransa loukkaantumisiin vedoten jo 22-vuotiaana, mutta teki neljän vuoden tauon jälkeen paluun voittaen kolme WTA-turnausta. Vuonna 2007 hän antoi Wimbledonissa kokaiinia sisältäneen dopingnäytteen ja ura päättyi lopullisesti kahden vuoden kilpailukiellon myötä.

Hingisin lisäksi Hall of Fameen kelpuutettiin neljä muuta: Thelma Coyne Long, Cliff Drysdale, Charlie Pasarell ja Ion Tiriac.

Lähteet: Reuters

Suosittelemme

Tuoreimmat