Kosonen palasi arvo-otteluun kolmen vuoden tauon jälkeen - ”Hauska taas pelata”

Topi Kosonen palasi muutaman vaikean vuoden jälkeen huipulle ja lukkari nauttii jälleen pelistä. Sunnuntain Itä-Lännessä hän kipparoi oivallisesti Lännen tiivistä ulkopeliä.

urheilu
Lännen lukkari Topi Kosonen tuulettaa voittoa pesäpallon miesten Itä-Länsi-ottelussa Hyvinkäällä 14. heinäkuuta 2013. Länsi vei voiton 2-0.
Lännen lukkari Topi Kosonen tuulettaa voittoa pesäpallon miesten Itä-Länsi-ottelussa HyvinkäälläLehtikuva

Pesäpallon miesten 79. Itä-Länsi-ottelu Hyvinkäällä oli ulkopelin juhlaa, jonka voittoon kiri lopulta Länsi lukemin 2-0 (2-1, 1-0).

Yksi Lännen ulkopelin takuumiehistä oli lukkari Topi Kosonen, joka palasi arvo-otteluun kolmen vuoden tauon jälkeen.

- Oikein mukavat fiilikset jäi ja oli hienoa olla mukana jälleen, Kosonen iloitsi ottelun jälkeen.

Hyvinkäällä pelattu Itä-Länsi oli Kososen uran neljäs. Edellisen kerran hän oli mukana Pattijoen Urheilijoiden mestaruuskauden jälkeen vuonna 2009. Kosonen oli tuolloin hallitseva vuoden lukkari ja vuoden pesäpalloilija, joten häneltä odotettiin huippusuorituksia myös arvo-ottelussa.

Kuopion arvo-ottelussa lukkarin peli kuitenkin mureni käsiin ja monet pelkäsivät hänen sairastuneen lukkarin ammattitautiin, lautaskammoon. Syynä heikkoihin otteisiin oli kuitenkin enemmänkin lukkarin oma liian kova vaatimustaso kuin lautaskammo.

Nyt, neljä vuotta myöhemmin, nuo ongelmat ovat enää historiaa ja Kosonen on pelannut Pattijoen riveissä huippukauden, jonka myös arvo-otteluvalinta osoittaa.

- Elämä hymyilee ja on taas hauskaa pelata, Kosonen kommentoi lyhyesti vaikeuksien voittamista.

Sunnuntain ottelu oli Kososelle mieluisa, etenkin kun se oli ulkopelin juhlaa.

- Se on mukavaa olla ulkovuorossa, kun ulkopelaajat tekevät hyviä suorituksia jokainen vuorollaan, Kosonen pohti.

- Tietysti hieman ainakin meidän joukkueen silmin katsottuna olisi ollut muutamalle hyvälle lyönnille tilaus. Jos olisimme saaneet hieman nasakampia lyöntejä, niin se olisi siitä vähän auennut, hän jatkoi.

Kososen tontilla vastustajan puolella pelasi jälleen kerran lähes etu- ja sukunimikaima Toni Kohonen, jolle sunnuntain ottelu oli historiallinen 17. aikuisten arvo-ottelu. Kosonen veti kuitenkin tällä kertaa lukkarien taistossa pidemmän korren, ainakin jos tulostaulua on uskominen.

- Sanotaan, että joukkueena vedimme pidemmän korren. Lukkarit eivät yleensä taistele keskenään. Taistelua se on vaan sisävuoroissa, kun lyön hänen syötöistään, diplomaattinen Kosonen sanoi.

- On totta kai hieno asia, että ”Kode” on ollut tuossa Idän lautasella iän päivät. On tietysti kunnia pelata Itä-Lännessä ja katsoa kun vanha herra pelaa edelleen huipputasolla, hän jatkoi.

Pattijoen joukkue muuttui runsaasti ennen kauden alkua ja joukkue lähti monissa ennakkoarvioissa aiempia vuosia alemmilta sijoilta runkosarjaan. Viime syksyn pronssimitalisti oli kuitenkin Itä-Länsi-tauolle sarjan neljäntenä neljän pisteen päässä Joensuun Mailasta.

- Tarkoitus oli lähteä haastajana liikkeelle, kyllä siellä on pari kovempaa suosikkia ennakkoasetelmien perusteella. Meillä on nuori ja muuttunut porukka ja ihan rempseätä pesistä olemme pelanneet tähän asti. Toivottavasti meno vaan paranee jatkossa, Kosonen mietti.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat