Suora

  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä Juventus - SPAL
  • Jalkapallon Italian cup, Juventus - SPAL ja Atalanta - Lazio

Yleisurheilupomon dopingletkautukselle tyrmäys - "Järjetöntä ajatellakaan tuollaista"

Markus Pöyhönen ja Atte Pettinen kommentoivat Aamu-tv:n sohvalla yleisurheilua ravistelevaa dopingkohua.

urheilu
Entinen pikajuoksija Markus Pöyhönen ja valmentaja Atte Penttinen.
Aamu-tv:ssä kuulimme pikajuoksijana menestyneen Markus Pöyhösen ja häntä valmentaneen Atte Pettisen ajatuksia dopingista.

Yhdysvaltain yleisurheiluliiton entinen toimitusjohtaja Doug Logan täräytti viikonvaihteessa, että hän jopa sallisi kiellettyjen aineiden käytön huippu-urheilussa. Aamu-tv:ssä vierailleet ex-pikajuoksija Markus Pöyhönen ja häntä valmentanut Atte Pettinen tyrmäsivät Loganin ajatuksen.

- Siinä pitää ajatella muitakin asioita kuin pelkästään suoritusta ja sen parantamista. On ajateltava, mitä ne erilaiset aineet aiheuttavat ihmiselle ja mitä ne tekevät pääkopalle, Pöyhönen totesi.

- Siellä on niin paljon lieveilmiöitä, että on ihan järjetöntä ajatellakaan tuollaista, Pettinen komppasi päätään pudistellen.

On ajateltava, mitä ne erilaiset aineet aiheuttavat ihmiselle ja mitä ne tekevät pääkopalle.

Markus Pöyhönen

Yleisurheilumaailma kuohui viikonloppuna, kun sprintterit Tyson Gay, Asafa Powell ja Sherone Simpson kärähtivät. 2000-luvun alussa uransa huipulla ollut Pöyhönen yllättyi, että moni huippujuoksija jäi kiinni samoihin aikoihin.

- Sinänsä tuli yllätyksenä, että noin monta suurta nimeä kärähti kerralla. Totta kai aina epäilyjä on, että millä keinoin tuolla maailman huipulla mennään. Heitä kyllä testataan niin ahkerasti, että kyllä noin monen huippujuoksijan käry yllätti minut, Pöyhönen sanoi.

- Kyllä tämä tekee hirveän aukon esimerkiksi Moskovan MM-kisoihin. Siellä on yksi kaveri ylitse muiden ja muut tulevat haastajina. On se hirmu valitettavaa, Pettinen totesi viitaten Usain Boltiin.

Pettisen mukaan suomalaisurheilijoiden puhtautta on turha epäillä. Kiellettyjen aineiden kanssa pelaamiseen ei ole yksinkertaisesti varaa.

- Voin sanoa ainakin yleisurheilun puolesta, että nollatoleranssi. Se on taloudellisesti jo ensinnäkin niin kova juttu, jos käryää. Sitten kaikki maineiden menettämiset ja muut. Suomalaisessa yleisurheilussa vedetään kyllä niin puhtaalla kuin olla ja saattaa, Pettinen linjasi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat