Suora

  • Ampumahiihdon MC, miesten pikakilpailu, Kontiolahti
  • Rallin MM Monza - EK 1 - Live
  • Takaisin maalle! Perttu Hyvärinen hiihtää arvokisamitaleista ladulla, mutta tulevaisuuden unelmat löytyvät pellolta ja metsästä
  • Monza, EK 1
  • Ampumahiihdon MC, naisten pikakilpailu, Kontiolahti
  • Urheiluruutu
  • Monza, päiväkooste
  • Urheiluruutu

Pyörän vaihto kannatti – Froome aika-ajon ykkönen

Edes sade ei hidastanut Chris Froomen vauhtia pyöräilyn Ranskan ympäriajon henkilökohtaisessa aika-ajossa. Alberto Contador nousi kokonaiskilpailussa toiseksi.

urheilu
Chris Froome
Chris FroomeEPA

Sky-tallin Chris Froome oli Ranskan ympäriajon 17. etapin selvä ennakkosuosikki, sillä 32 kilometrin mittaisella aika-ajoreitilla Embrunista Chorges’iin oli kaksi kakkoskategorian nousua. Tämä mahdollisti ajajille myös taktikoinnin, sillä osa vaihtoi alamäkiosuuksille pyöränsä aika-ajopyörään.

Saxo-Tinkoffin Alberto Contador aloitti aika-ajon vahvasti ja kellotti ykkösajan niin 6,5 kilometrin, 13,5 kilometrin kuin 20 kilometrin väliaikapisteessä. Espanjalainen ajoi koko matkan samalla pyörällä, kun taas Chris Froome valitsi taktiikakseen pyöränvaihdon juuri ennen viimeistä väliaikapistettä ja alamäkeä.

Britti jäi 20 kilometrin väliaikapisteessä 11 sekuntia Contadorista ja oli ajoissa vasta neljäntenä, mutta hän pystyi kirimään etumatkan umpeen ennen viimeisiä kilometrejä. Edes loppumatkalla alkanut sade ei estänyt Froomea polkemaan uransa ensimmäiseen aika-ajovoittoon Tourissa, ja maalissa hän oli repinyt eron Contadoriin 9 sekuntiin. Aika-ajon kolmanneksi kiri Katsuha-tallin Joaquim Rodriguez ja neljänneksi Saxo-Tinkoffin Roman Kreuziger.

Kokonaiskilpailussa kärkikaksikon välinen ero on nyt 4 minuuttia ja 34 sekuntia, kun torstaina on edessä ensimmäinen raastava Alppien vuoristoetappi Gapista Alpe d’Hueziin. 172,5 kilometrin mittaiselle etapille mahtuu peräti 6 luokiteltua nousua ja hyökkäyksiä on odotettavissa heti alkumatkasta.

Kokonaiskilpailussa ennen aika-ajoa ollut Belkin-tallin Bauke Mollema ei ollut keskiviikkona parhaimmillaan, ja hän törmäili loppumatkalla aitaankin. Vasta 11:nneksi sijoittunut alankomaalainen putosi kokonaiskisassa 4:nneksi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat