Suora

  • Uimahyppyjen MM, naisten 3 m:n alkukilpailu
  • Uimahyppyjen MM, naisten 3 m:n välierät

12 vuoden odotus päättyi - Tvaurille EYOF-pronssia

Judoka Oskar Tvauri on saavuttanut pronssia Euroopan nuorten olympafestivaaleilla Utrechtissa 73 kiloisten sarjassa. Tvaurin mitali on Suomen joukkueen toinen.

urheilu

Vantaan Jukaraa edustava Tvauri voitti ensimmäisen kierroksen ottelussaan Italian Angelo Mirabellan ipponilla. Toisella kierroksella Tvauri kävi tiukan kamppailun Venäjän Musa Kodzoevia vastaan ja voitti lopulta varoituksilla. Seuraavaksi vastaan asettui EM-pronssimitalisti Georgian Tamazi Kirakozashvili, jolle Tvauri hävisi varoituksilla.

Keräilyerissä Tvauri voitti varoituksilla Espanjan Jose Maria Mendiola Izquieta ja eteni pronssiotteluun. Sitä Tvauri hallitsi alusta lähtien ja voitti Tsekin Marek Svestkan lopulta ipponilla.

- Todella hyvä fiilis. Valmistautuminen meni juuri niin kuin olin suunnitellut. Tämä pronssi on ehdottomasti suurin saavutukseni tähän mennessä, sain paljon motivaatiota treenata lisää, Tvauri sanoi Olympiakomitean tiedotteessa.

- Oskarilla on takana todella haastava kevät; polven kuntoutuksen jälkeen hän loukkasi varpaansa EM-kisoissa. Nyt mies oli ehjänä ja tulos on sen mukainen, valmentaja Manne Isoranta iloitsi.

Tämä pronssi on ehdottomasti suurin saavutukseni tähän mennessä, sain paljon motivaatiota treenata lisää.

Oskar Tvauri

Judon edellisestä EYOF-mitalista on kulunut 12 vuotta ja edellisestä nuorten arvokisamitalista viisi vuotta. EYOF-joukkueen kuusi judokaa ovat treenanneet paljon yhdessä, mikä on nostanut yhteishenkeä ja hitsannut porukan yhteen.

Kultaa vei Turkin Islam Abanoz ja hopeaa Georgian Tamazi Kirakozashvili. Toinen pronssimitali meni Montenegron Arso Milicille.

81 kiloisten sarjassa Henri Hannula taisteli hyvin isäntämaan Frank de Witiä vastaan, mutta hävisi lopulta avauskierroksen ottelunsa ipponilla.

Tvaurin mitali on Suomen joukkueen toinen, sillä Ville Järvinen avasi mitalitilin keskiviikkona moukarinheiton pronssilla.

Lähteet: Olympiakomitean tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat