Quintana nousi etappivoitolla Tourissa toiseksi

Nairo Quintana nousi pyöräilyn Ranskan ympäriajon kokonaistilanteessa toiseksi otettuaan voiton Tourin toiseksi viimeisellä etapilla. Chris Froome varmisti käytännössä ympäriajon voiton.

urheilu
Nairo Quintana
Nairo QuintanaEPA

Ranskan ympäriajon kokonaiskilpailun viimeinen taisto käytiin 125 kilometrin vuoristoetapilla, jossa oli yhteensä kuusi nousua, mutta käytännössä vain kaksi kovempaa nousua.

Europcar-tallin Pierre Rolland hajotti joukkoa alkumatkasta ja haki lisäpisteitä mäkikirikilpailun pallopaitaan, mutta ykköskategorian nousussa Mont Revardille Tourin vanhin ajaja Jens Voigt otti kärkipaikan haltuunsa.

Piakkoin 42 vuotta täyttävän Radioshack-tallin saksalaispolkijan irtiotto kesti pitkään, mutta takaa-ajajat saivat hänet kiinni, kun maaliin on enää 8,5 kilometriä. Katushan Joaquim Rodriguez, Movistarin Nairo Quintana ja Sky-tallin Chris Froome irtautuivat ja ratkaisivat etappivoiton keskenään.

Froome yritti irtiottoa ensimmäisen kerran, kun maaliin oli vielä reilut seitsemän kilometriä jäljellä, ja toistamiseen juuri ennen viimeistä kilometriä, mutta britin voimat riittäneet. Sen sijaan Quintanalta löytyi iskua loppuun, ja hän pudotti Rodriguezin lopulta 18 sekunnin ja Froome 29 sekunnin päähän

Ennen etappia kokonaistilanteessa toisena olleelle Saxo-Tinkoffin Alberto Contadorille matka oli raskas, ja hän ylitti maaliviivan vasta seitsemäntenä. Espanjalainen putosi kokonaistilanteessa neljänneksi, kun Quintana nousi toiseksi ja Rodriguez kolmanneksi. Kolumbialainen nappasi viimeisestä Semnozin noususta tuplapisteet ja vei myös mäkikirikilpailun voiton.

Chris Froome varmisti käytännössä Ranskan ympäriajon voiton itselleen, vaikka sunnuntaina on edessä vielä 133,5 kilometrin päätösetappi Versailles'sta Pariisin Champs-Élysées'lle. Viime vuosikymmenten aikana viimeinen etappi on ollut sprinttereiden kisa, kun taas kokonaiskilpailun voittaja on saanut ajaa maaliin rauhalliseen tahtiin, shampanjalaseja kilistellen.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat