Suomi on frisbeegolfin suurmaa innostuksessa ja kehitysvauhdissa

Suomi on innostukseltaan ja kehitysvauhdiltaan frisbeegolfin suurmaa, mutta maailman huippua hallitsevat ainakin toistaiseksi amerikkalaispelaajat.

urheilu
Paul McBeth
Suomi on innostukseltaan ja kehitysvauhdiltaan frisbeegolfin suurmaa, mutta maailman huippua hallitsevat ainakin toistaiseksi amerikkalaispelaajat.

Ketjut ja korit kolisevat Suomessa yhä kiihkeämmin. Frisbeegolf-ratoja on härmässä jo yli 300 ja Nokialla voi huomata, että kovat kisat keräävät myös yleisön huomion.

- USA:ssa lajin kasvua ei voide edes verrata Suomeen. Täällä monet lapset pelaavat, mikä takaa lajin tulevaisuuden. Toivottavasti näin tapahtuisi myös USA:ssa, totesi vuoden 2012 maailmanmestari Paul McBeth Yle Urheilun haastattelussa.

- USA:ssa on vanhempi frisbeegolf-kulttuuri ja paljon ratoja. Siellä laji kasvaa koko ajan, mutta se mitä tapahtuu Suomessa on ällistyttävää. Suomi on malliesimerkki muille maille. Laji kasvaa muuallakin Suomen buumin takia, vuoden 2009 maailmanmestari Avery Jenkins hehkutti.

Vaikka maailman kärki on ällistynyt suomalaisten innostuksesta, niin potentiaalia ei ole vielä pystytty ulosmittaamaan maailman kovimmissa turnauksissa. Junnumaailmanmestaruuksia on Suomeen kyllä tullut, mutta pro-tasolla ei ole vielä isoa jackpottia osunut. Ehkä olosuhteet on hivenen hidastaneet huipulle kiipeämistä.

- Talvi. Yksinkertaisesti talvi, vuoden 2012 Suomen mestari Leo Piironen sanoi syyksi.

Talvi tosiaan katkaisee rytmin ikävästi. Täysimittaista 18-väyläistä sisäfrisbeegolf-areenaa nyt tuskin lähivuosina mihinkään ilmestyy, mutta sisätiloihin pelaajat talven ajaksi himoitsevat. Kun moneen kuntaan ja kaupunkiin on noussut hurjalla tahdilla ratoja, seuraava toive olisi talviharjoittelumahdollisuudet.

- Säännöllisesti hallivuorot. Siellä pääsisi pitämään kuntoa yllä... Ei tarvii keväällä kaivaa ekaa kertaa kiekkoja kaapista, Piironen sanoi.

- Yritän rohkaista suomalaisia tulemaan USA:han hyvien kelien perässä. Kaliforniassa en ole nähnyt talvea, joten en osaa antaa muuta neuvoa, kuin tulkaa meille pelaamaan, McBeth kehotti.

Tähän tarvittaisiinkin sitten kunnon omistautumista ja tietenkin rahaa.

- Saa nähdä, miten laji kasvaa. Tarvitaan rahaa, sponsoreita. Vielä on matkaa, että tästä sais ammatin itselleen, Piironen totesi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat