1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Lehkosuolle pitkä jatkosopimus Hongan kanssa

Mika Lehkosuo valmentaa Veikkausliigan kärjessä tällä hetkellä olevaa FC Honkaa kauden 2017 loppuun asti.

Kuva: Yle / Samu Lehtonen

Veikkausliigan kärjessä oleva FC Honka on solminut pitkän jatkosopimuksen päävalmentaja Mika Lehkosuon kanssa, kun valmentaja jatkaa seurassa peräti kauden 2017 loppuun asti.

Lehkosuon aiempi sopimus seuran kanssa oli jo valmiiksi vuoteen 2015, mutta seura halusi kiinnittää filosofialtaan oikeannäköisen valmentajan pidemmällä sopimuksella. Ex-pelaaja on valmentanut seuraa kauden 2005 puolivälistä alkaen.

- Hänen filosofiansa toimia Suomessa ja Veikkausliigassa on mielestäni ainoa oikea tapa. Hän kasvattaa nuorista pelaajista parempia ja valmiimpia seuraaville tasoille, Hongan toimitusjohtaja Ari Masalin kertoi Yle Urheilulle.

- Myös tulokset ovat kiistattomat, mutta siitä tässä ei ollut kyse. Olisimme tehneet jatkosopimuksen, vaikka olisimme olleet toiseksi viimeisiä sarjassa, seurapomo jatkoi.

Päätös peräti 4,5 vuoden jatkosopimuksesta oli Masalinin mukaan erittäin helppo ja ongelmia olisi tullut huomattavasti enemmän, jos jatkosopimusta ei olisi saatu tehtyä.

- Tämäntyyppisiä valmentajia Suomessa ovat vain Lehkosuo ja (Vesa) Vasara. Jos ”Banalle” ei olisi saatu jatkoa, olisimme joutuneet todennäköisesti hakemaan uutta valmentajaa ulkomailta.

Tunnen hänet hyvin henkilönä ja ainoa riski on, että hän on liian ankara itselleen.

Ari Masalin Mika Lehkosuosta.

Masalinin mielestä pitkässä sopimuksessa ei ole myöskään suuria riskejä.

- Tunnen hänet hyvin henkilönä ja ainoa riski on, että hän on liian ankara itselleen, Masalin vakuutti.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.