Suora

  • Mikä ihmeen lukukoira?
  • Närbild
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kontinen taipui Zoppille tasaisessa puolivälierässä

Micke Kontisen tie Tampereen tennisturnauksessa päättyi niukkaan tappioon virolaiselle Jürgen Zoppille.

urheilu
Micke Kontinen
Micke Kontinen putosi Tampereen turnauksen puolivälierissä. (Arkistokuva)Heikki Sirkka

Suomen 20-vuotias Micke Kontinen pelasi ajoittain hyvin Viron Jürgen Zoppia vastaan, mutta ei pystynyt vastaamaan virolaisen vahvaan peliin ratkaisuvaiheissa. Zopp vei voiton 4-6, 6-3, 7-5 Tampere Open-tennisturnauksen puolivälierässä.

Ensimmäisen erän 1-4-tilanteesta Kontinen voitti hienosti viisi peliä peräkkäin ja erän. Jossiteltavaa jäi jatkossa, koska Kontinen aloitti voitetun erän jälkeen seuraavan hyvin, ottaen johdon 2-0 ja 3-1.

- Sen jälkeen Zopp vähensi virheitään enkä minä syöttänyt enää niin hyvin, mutta massa-alustalla ei synny paljon syöttöpisteitä, joten 3-1-johdossanikaan Zopp ei ollut niin kaukana, Kontinen sanoi.

Kontinen johti vielä jännittävää ratkaisevaa erää 5-4, ja oli Zoppin syöttäessä kaksi pistettä otteluvoitosta, mutta virolainen tasoitti, 5-5, ja otti seuraavat kaksi peliä määrätietoisella pelillä häviten vain yhden pisteen.

- Pitää kuitenkin olla tyytyväinen koska tennisurani pitkä prosessi on ehdottomasti menossa oikeaan suuntaan. Viimeisten kolmen kisan aikana olen saanut kymmenen kaksinpeliä ja se kehittää monta asiaa, Kontinen summasi.

Kontinen voitti kolme pelaajaa, jotka olivat huomattavasti korkeammalla maailman rankinglistalla, ja pelasi tasaisesti suomalaisen Pasi Virtasen valmentaman Zoppin kanssa. Virolainen on vahvasti tulossa takaisin pitkän loukkaantumistauon jälkeen. Ennen sitä hän oli 71:s maailmassa.

Suomalaisilla oli Tampereella kuitenkin ilonaiheita, kun Emma Laine ja Piia Suomalainen menivät naisten nelinpelin loppuotteluun selvällä voitolla, 6-4, 6-2 parista Karen Barbat, Tanska/Amandine Cazeaux, Ranska. Suomalainen on voittanut Tampere Openin kaksinpelin 2011 ja nelinpelin 2007, Laine on nelinpelin voittaja vuodelta 2009.

Lisäksi Henri Kontinen ja parinsa Goran Tosic, Serbia, selvittivät itsensä miesten loppuotteluun voittamalla ranskalaisparin Axel Michon/Maxime Teixeira 6-2, 6-2.

Lähteet: Turnauksen tiedote

Suosittelemme

Tuoreimmat