Suora

 • Elävä arkisto esittää
 • Närbild
 • Erään kirjan elinkaari

Kämäräinen kukisti Hirvosen senttikamppailussa

Sanna Kämäräinen palasi naisten kiekonheiton mestariksi vuoden tauon jälkeen. Katri Hirvosen tuplamestaruus jäi 26 sentin päähän.

urheilu

Naisten kiekonheiton finaalista odotettiin Sanna Kämäräisen ja Katri Hirvosen kaksintaistelua. Kämäräinen epäonnistui universiadeissa, jossa hänellä oli mahdollisuus napata uransa ensimmäinen arvokisamitalisti, ja hän halusi onnistua Vaasassa Kalevan kisoissa. Kuulan yllätysmestaruuden perjantaina voittanut Katri Hirvonen taasen oli karsinnassa aivan ylivoimainen.

Lapinlahden Vedon Kämäräinen täräytti parhaan heittonsa 53,46 heti avauskierroksella ja pystyi tämän jälkeen saamaan kaksi onnistunutta heittoa. Myös Joensuun Katajan Hirvonen sai kolme mitattua heittoa aikaiseksi. Näistä viimeisellään hän nousi lähelle Kämäräistä, mutta jäi mestaruudesta 26 sentin päähän. Kuulantyönnössä viidenneksi sijoittuneelle Kämäräiselle Suomen mestaruus oli toinen.

Kolmannen sijan otti Turun Urheiluliiton Elina Mattila, joka kukisti jälleen Kalevan kisoissa urakoivan Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Niina Kelon pronssitaistelussa 26 sentillä.

Naiset, kiekko, finaali

 1. Sanna Kämäräinen 53,46
 2. Katri Hirvonen 53,22
 3. Elina Mattila 48,53
 4. Niina Kelo 48,27
 5. Hanna Rintamäki 47,93
 6. Hennariikka Järvinen 46,99
 7. Isabelle Nygårds 45,12
 8. Jenna Virtanen 44,50

Suosittelemme

Tuoreimmat