Taidon MM-kisat Helsingissä – suurin Japanin ulkopuolella järjestetty tapahtuma

Kamppailulaji taidon harrastajat kokoontuvat viikonloppuna Pasilaan lajin MM-kilpailuihin.

urheilu
Taidon MM-kilpailut
Olavi Kurttio / Taidoliitto

Kamppailulaji taidon MM-kilpailut tuovat Helsinkiin elokuun ensimmäisenä viikonloppuna yli 100 MM-kilpailijaa sekä yli 200 leiriläistä ennen varsinaisia kilpailuja järjestettävään seminaariin. Tapahtuma on lajin kautta aikojen suurin Japanin ulkopuolella järjestetty tapahtuma.

- Taidon kansainväliset arvokilpailut järjestetään aina kahden vuoden välein. Niiden yhteydessä on mahdollisuus suorittaa korkea-arvoisia mustia vöitä, joita ei Suomessa voi suorittaa. Vyökokeisiin odotetaan nyt noin 30 suomalaista mustaa vyötä korottamaan vyöarvojaan, Taidon lajipäällikkö Suomen Karateliitosta Sera Kaukola kertoo.

- Kansainvälisessä taidoseminaarissa torstaina Pasilan Urheiluhallilla saattaa kokoontua jopa 250 leiriläistä. Ystävyyskilpailijoita on 200 ja MM-mittelöihin ottaa osaa yli 100 kilpailijaa, hän luettelee.

Taido näyttävä ja kolmiulotteisesti liikkuva japanilainen kamppailulaji. Budolaji saapui Suomeen alun perin vuonna 1972. Suomi on Japanin jälkeen menestynein maa kansainvälisissä arvokilpailuissa. Taidoa harrastetaan Japanin lisäksi läntisessä Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Australiassa.

Tulevana viikonloppuna Helsingissä järjestettävään tapahtumaan osallistuu myös taidon _Soke, _Yoriko Kudo, joka edustaa lajin kehittäjän, Saiko Shihanin, sukua ja on siten lajin ylin auktoriteetti.

Seuraavan kerran kansainväliset taidokilpailut isännöidään Suomessa aikaisintaan vuonna 2019, jolloin kamppailtaisiin EM-kilpailusta.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat