1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Entinen maailman ykkönen teki jo toisen paluun - kaksinpeli ei kiinnosta

Martina Hingis oli voitokas paluuottelussaan tenniksen pariin. Kaksinpeliin 32-vuotiaasta sveitsiläisestä ei enää ole.

Martina Hingis. (Arkistokuva) Kuva: Stephane Reix / EPA

Uransa jo kahdesti lopettanut Martina Hingis teki paluun tenniskentille eteläisessä Kaliforniassa pelattavassa turnauksessa. Entinen maailmanlistan ykköspelaaja voitti parinsa Daniela Hantuchovan kanssa Saksan Julia Görgesin ja Kroatian Darija Jurakin nelinpelissä 6-1, 6-1.

- Tunne on varsin hyvä. Katsotaan, miten tämä lähtee kesän mittaan. En laittaisi itseäni tähän asemaan, jos en uskoisi voivani kilpailla tällä tasolla, uransa vuosina 2003 ja 2007 lopettanut sveitsiläinen kuvaili.

Kun Hingis palasi kentille vuonna 2005, hän osallistui myös kaksinpeliin. Nyt keskittyminen on täysin nelinpelissä. Edes Yhdysvalloissa pelattavalle WTT-joukkuekiertueelle Hingis ei ole osallistumassa yksin.

- Ei kaksinpelille. Se on täysin erilainen maailma. Jopa WTT-kiertue on brutaalia, vaikka pelataan vain yksi erä. Kun seuraavana päivänä herää, on panostettava paljon enemmän, viisi Grand Slam -turnausta kaksinpelissä voittanut Hingis avasi.

- Kun on 17-vuotias, kaikki vaikuttaa niin helpolta. Nyt olen lähes kaksi kertaa vanhempi. En haluaisi pelata yhtä tai kahta ottelua ja sitten hävitä kolmannella kierroksella. Se ei sovi luonteelleni.

Hingis on kertonut osallistuvansa kauden viimeiseen Grand Slam -turnaukseen, US Openiin Hantuchovan kanssa. Nelinpelistä entisellä teinitähdellä on peräti yhdeksän Grand Slam -titteliä.