Campbell ja Lochte uivat mestareiksi

Cate Campell ja Ryan Lochte juhlivat maailmanmestaruutta perjantaina Barcelonan MM-altaassa.

Cate Campbell liikuttui mestaruusuinnin jälkeen. Kuva: EPA

Australian Cate Campbell voitti naisten 100 metrin vapaauinnin MM-kultaa. Campbell oli vielä puolimatkassa ME-vauhdissa, mutta hyytyi lopussa hiukan ja otti voiton ajalla 52,34, joka jäi ME-ajata vajaat kolme kymmenystä. 

- Jos kisa olisi kestänyt 110 metriä, en usko, että olisin voittanut, Campbell sanoi onnellisena.

Ruotsin Sarah Sjöström oli toinen reilut puoli sekuntia hävinneenä. Pronssia kauhoi Hollannin olympiavoittaja Ranomi Kromowidjojo ennen Missy Frankliniä, joka on voittanut kisoista jo neljä kultaa.

Ryan Lochte ui mestariksi miesten 200 metrin selkäuinnissa ajalla 1.53,79. MM-kulta oli Lochtelle matkalta uran kolmas, sillä Lochte oli ykkönen myös 2007 ja Shangaissa kaksi vuotta sitten. Useampaan mestaruuteen on pystynyt vain Aaron Peirsol, jolla on neljä maailmanmestaruutta matkalta.

- Selviydyin. En ajatellut triplaa ollenkaan, vaan keksityin kisaan kerraallaan, selkäuinnin lisäksi perhosuintiin ja vapaauintiviestiin samana iltana osallistunut Lochte sanoi.

Puolan Radoslaw Kawecki otti hopeaa uudella Euroopan ennätysajalla 1.54,24. Lontoon olympiavoittaja Tyler Clary joutui tällä kertaa tyytymään pronssiseen mitaliin.

Tuore ME-nainen taipui finaalissa

Venäjän Julia Jefimova yllätti naisten 200 metrin rintauinnin finaalissa torstaina välierässä ME-ajan tehneen Tanskan Rikke Möller Pedersenin.

Jefimova voitti finaalin ajalla 2.19,41, joka jäi Pedersenin tasan kolmen kymmenystä. Pedersen otti kuitenkin hopeaa 0,67 sekuntia venäläista hitaampana. Kärkikaksikon takana Micah Lawrence ui pronssille.

- Halusin rikkoa tänään maailmanenntäyksen, mutta minun pitää odottaa, Jefimova kommentoi.

- Pedersen ja minä uimme rinta rinnan finaalissa, missä kyse on enemmän kilpailusta toista vastaan kuin kelloa.

Pedersen myönsi, että hänellä oli sekavat tuntemukset, kun ME-tulos vaihtui hopeaan.

- Vaihtaisin ME-tuloksen kultamitaliin, jos voisiin. Tänään ei ollut minun päiväni, mutta kahden vuoden kuluttua minulla on uusi mahdollisuus.

USA voitti päivän päätteeksi 4x200 metrin vapaauintiviestin ajalla 7.04,74. Venäjän joukkue otti hopeaa ja Kiina pronssia.