Suora

  • Uinnin MM, aamun kilpailut
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM

USA:n ihmeteini sivusi viiden kullan ennätystä - MM-altaassa taas uusia ME-tuloksia

USA:n Missy Franklin voitti historiallisen viidennen kultamitalin Barcelonan MM-kisoissa.

urheilu
Missy Franklin
Missy Franklin voitti 200 metrin selkäuinnin ylivoimaisesti. EPA

Missy Franklin ui 200 metrin selkäuinnissa voittoon ajalla 2.04,76, joka on myös uusi kisaennätys. MM-kulta oli 18-vuotiaalle Franklinille jo Barcelonan MM-kisoista viides, joka sivuaa naisten ennätystä yksistä kisoista.

Viiteen kultaan yksissä MM-kisoissa ovat aikaisemmin pystyneet vain Tracy Caulkins 1978 ja Libby Trickett 2007. Franklinillä on vielä mahdollisuus ottaa ennätys kokonaan omiin nimiinsä, sillä hän ui vielä 400 metrin sekauintiviestissä USA:n joukkueessa.

- Tämä on kunnia ja etuoikeus. Nautin jokaikinen kerta, kun hyppään altaaseen. Olen kiitollinen mahdollisuuksista kilpailla niin monessa lajissa täällä, Franklin iloitsi.

- Se oli mahtaavaa! 200 metrin selkäuinti on suosikkikisani, mutta se on myös kaikkein kivuliain, Franklin totesi.

Ylivoimaisen Franklinin takana Australian Belinda Hocking otti hopeaa ja Hilary Caldwell pronssia.

Naisten 50 metrin rintauinnin välierässä Liettuan vasta 16-vuotias Ruta Meilutyte paranteli maailmanennätyksen aikaan 29,48. Aikaisempi ennätys oli Julija Jefimovan aamulla alkuerissä uima 29,78.

- En saanut Julijan ennätyksestä minkäänlaista ekstramotivaatiota. En uinnut vielä sataprosenttisesti alkuerissä aamulla, mutta nyt annoin kaikkeni, kun jäljellä on enää kaksi uintia, maanantaina myös 100 metrin rintauuinnin ME:n tehnyt Meilutyte sanoi. Illan päätöslajissa naisten 800 metrin vapaauinissa niin ikään 16-vuotias Katie Ledecky ui voittoon uudella maailmanennätysajalla 8.13,86.

Cielo Filho jatkoi kultaputkea

Brasilian Cesar Cielo Filho otti kolmannen kerran peräkkäin mestaruuden miesten 50 metrin vapauinnissa. ME-mies kellotti voittoajaksi 21,32, josta hopealle uinut Vladimir Morozov jäi 15 sadasosaa. Pronssia otti Trinidad & Tobgaon George Bovell ajalla 21,51.

- Tämä tuntuu kuin unelmalta. Tämä on ensimmäinen askel kohti vuoden 2016 Rion kisoja. En todellaakaan uskonut kaakeliin koskettaessani voittaneeni, 26-vuotias Cielo Filho sanoi ennen kuin puhkesi ilosta kyyneliin.

Olympiavoittaja Chad le Clos voitti MM-kultaa 100 metrin perhosuinnissa. Naisten puolta lyhyemmällä matkalla mestari oli Tanskan Jeanette Ottesen Gray.

Lähteet: Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat