Suora

  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Saksan cupin välieräottelu Werder Bremen - Bayern München
  • Jalkapallon Saksan cup, välieräottelu
  • Jalkapallon Italian cupin välieräottelu Milan - Lazio, kuvailutulkkaus
  • Jalkapallon Italian cupin välierän Milan - Lazio 2. osaottelu
  • Urheiluruutu

Haapalan testi päättyi katastrofiin - varmalta näyttänyt kisapaikka vaihtui loukkaantumiseen

Pituushyppääjä Eero Haapalan, 24, varmalta näyttänyt kisapaikka Moskovan yleisurheilun MM-kisoissa vaihtui loukkaantumiseen.

urheilu
Eero Haapala
Eero HaapalaLehtikuva

KUORTANE. Haapalan kisamatka oli jo alkujaan pitkään uhattuna, kun hänen vasemman jalkansa takareisi repesi Lahden eliittikioissa heti ensimmäisessä hypyssä kolmisen viikkoa sitten. Jo ennen kisaa Haapala tunsi pientä kipua, mutta hän otti riskin ja hyppäsi.

Se oli estää hänen MM-matkansa, sillä magneettikuvat paljastivat, että miehen takareidessä on kolmentoista sentin repeämä. Lihassäikeitä ei kuitenkaan ollut poikki.

Fysioterapiaa opiskelevan Haapalan toipumisennuste oli kolmisen viikkoa, ja tänään hän pystyi tekemään loukkaantumisensa jälkeen ensimmäisen varsinaisen hyppyharjoituksen.

Hyppyharjoitus alkoi lupaavasti ja ensimmäisten hyppyjen jälkeen kisamatka näytti varmalta.

- Kyllä uskon, ellei ihmeitä tapahdu, Haapalan valmentaja Antti Mäkelä totesi Yle Urheilulle toisen hyppyn jälkeen.

- Kyllähän se (MM-lippu) hyvältä tuntuu, mutta katsotaan vielä harjoitukset loppuun, Haapala huikkasi.

Haapalan kommentti harjoitusten loppuunviemisestä oli kuin naulan kantaan, sillä viimeisen viidennen hypyn jälkeen hänen maailmansa romahti. Haapala loukkasi jalkansa uudelleen, tällä kertaa lihas repesi vain alempaa.

- Sama jalka, mutta repesi alempaa. Ei tule mitään, en uskalla enää hypätä. Jos se ei olisi kestänyt tässä, niin ei se olisi kestänyt kisoissakaan, Haapala sanoi ja kertoi kauden olleen tässä.

*Korjaus klo 16.34 *Jutussa uutisoitiin alunperin Haapalan kisamatkan varmistumisesta. Loukkaantumisen jälkeen uutista muokattiin.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat