Suora

  • Urheiluruutu

Riku Rantanen tylsytti Juha Niemen

Hyvinkään Tahko otti kotonaan voiton Joensuun Mailasta Superpesiksen pudotuspeliottelussa.

urheilu
Riku Rantanen Juha Niemi
Tahkon lukkari Riku Rantanen tuuletti, taustalla Juha Niemi. Lehtikuva

Hyvinkään Tahko tasoitti puolivälieräsarjan voitot 1-1:een, kun se nappasi Pihkalassa liki 3000 silmäparin katseiden alla puhtaan 2-0 (4-3, 3-1) voiton.

Hyvinkääläiset olivat peliin selvästi valmiimpia ja tehneet kotiläksynsä perjantaina hävityn avausosaottelun jälkeen. Ensimmäiseen osaotteluun verrattaessa suurin ero tapahtui joukkueiden kärkien pelissä, jossa Tahkon oli hivenen niskanpäällä.

Tahkon voiton avain oli lyöjätykki Juha Niemen jääminen tehoitta, jonka lyöntipelin Tahkon lukkari Riku Rantanen onnistui sotkemaan vaihtelevilla syötöillään. Rantanen on tällä hetkellä muutenkin aivan erimies kuin alkukesästä ja on ruvennut tuomaan myös sisäpelissä tulitukea.

Avausjaksolla Joensuu meni heti avausvuorossa 0-2 johtoon, kun Aleksi Rautiaisen vastustamaton kolmosrajaleikkuri yllätti Tahkon ulkokentän.

Tahko ei tästä lannistunut, vaan Lauri Vierimaa nakutti heti ensimmäisellä lyönnillä kakkosjatkeelta kunnarin tyhjään kenttään.

Kotijoukkue sai tästä hurmoksen päälle ja Riku Rantanen sekä Juha Korhonen iskivät Tahkon rinnalle ja 3-2 jaksovoittoon.

Toinen jakso oli kotijoukkeelta selkeämpää hallintaa. Juha Korhonen avasi juoksutilin ja Riku Rantanen iski pallon kahdesti väliin.Joensuun jakson ainokaisen iski hyvässä lyönnissä ollut Aleksi Rautiainen 1-3-tilanteen yllätysotolla.

Ottelun toisella jaksolla nähtiin myös erikoinen tilanne, kun 1-2-tilanteessa Tahkon Miikka Matikka juoksi ykköseltä päin Joensuun ykkösvahtia Joonas Hännistä. Tilanteesta lopulta tuomittiin ulkopelaajan estäminen, sillä kakkospesän etenijä ei ollut etenemässä. Tämä tuomio kuumensi joensuulaisten tunteet äärimmilleen ja loppuvuoro menikin Joensuun joukkueelta ohi vaihtopenkkiä myöten epäolennaisuuksiin keskittyessä.

- Laadukasta pesäpalloa jossa molemmat joukkueet keskittyvät hienosti pelaamiseen. En silti voi käsittää, miksi tuomarit haluavat ottaa liikaa roolia pelistä, manasi Joensuun pelinjohtaja Antti Eteläpää.

- Tällä kertaa emme hämmentyneet, vaikka Joensuu meni alussa johtoon. Olimme tänään valmistautuneet peliin hyvin ja pelasimme parasta kaaripeliä, eikä Väisänen päässyt sotkemaan samalla tavalla kuin viimeksi. Lisäksi kärki pelasi hienosti, sillä en muista koska olisimme viimeksi saaneet Korelle kolmea peräkkäistä palotonta ajoa, iloitsi Tahkon pelinjohtaja Pasi Virtanen.

Ottelusarja jatkuu tiistaina Joensuun Mehtimäellä. Välieriin pääsee kolmella otteluvoitolla.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat