Reese kukisti kuumeen ja juhli kultaa

Yhdysvaltalainen teki historiaa voittamalla pituuskultaa kolmansissa MM-kisoissa peräkkäin

urheilu
Brittney Reese (arkistokuva)
Britteny Reese hallitsee naisten pituutta. Hän otti sunnuntaina kolmannen peräkkäisen MM-kullan.EPA

*MOSKOVA. *Yhdysvaltain Brittney Reese nousi vuorokaudessa kuilun partaalta maailmanmestariksi. Reese kompuroi lauantain karsinnassa ja selviytyi viimeisenä hyppääjänä sunnuntain loppukilpailuun. Kompuroinnin syy selvisi loppukilpailun jälkeen.

- Olen ollut koko viikonlopun flunssassa, enkä pystynyt hyppäämään lauantaina tasollani. Olin huolissani, sillä en ollut se Reese, jonka itse tunnen ja jonka maailma tuntee. Olen onnellinen että palasin tänään omaksi itsekseni, Reese iloitsi kilpailun jälkeen.

Karsinnan ja loppukilpailun välisen ajan kuumeinen Reese käytti lepäillen. Loppukilpailussa nähtiinkin jo tuttua yhdysvaltalaista. Hän oli ainut seitsemän metriä ylittänyt hyppääjä, kun kultamitaliin riitti 701.

- Finaali oli kova kilpailu. Jos hyppää seitsemän metriä, niin nykyisin se ei tahdo riittää enää mihinkään. On niin monta hyvää urheilijaa, joka pystyy sen hyppäämään. Tunnen itseni siunatuksi, että se riitti ja saavutin kultaa, Reese kiitteli.

Maailmanmestariksi toisen kierroksen hypyllään noussut Reese teki MM-historiaa voittamalla mitalin kolmansissa MM-kisoissa peräkkäin.

Okagbare juoksi samana päivänä välieriin ja juhli hopeaa

Kilpailussa toiseksi sijoittunut Nigerian Blessing Okagbare osallistuu Moskovassa myös sadalle ja 200 metrille. Suosikkilaji oli ohjelmassa sunnuntai-iltana.

- Pituushyppy on suosikkini. Rakastan hyppäämistä. Mutta en ota paineita. Olen harjoitellut paljon ja keskittynyt hyvin jokaiseen kilpailuun tänä vuonna. Otan yhden askeleen kerrallaan.

Okagbare kilpailee maanantaina sadan metrin välierissä. Hän juoksi sunnuntain alkuerissä kolmanneksi nopeimman ajan 11,03.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat