Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Veto lähetti vaisun JymyJussit lomalle

Vimpelin Veto antoi paikallisvastustaja Seinäjoen JymyJusseille isän kädestä ja eteni miesten Superpesiksen välieriin 3-0-otteluvoitoin.

urheilu
Henri Puputti, Vimpelin Veto
Henri Puputti onnistui sisäpelissä 100 prosentin tehoilla.Lehtikuva

Vimpelin Veto ei antanut miesten Superpesiksen puolivälierien katkaisuottelussa armoa Seinäjoen JymyJusseille, vaan runkosarjan kakkonen murjoi kotikentällään paikallisvastustajaa tauluun peräti lukemin 2-0 (6-1, 10-3).

JymyJussien ilme oli veitsi kurkulla todella aneeminen. Vedon lukkari Hannu Huuskonen onnistui sekoittamaan vierasjoukkueen sisäpelin ja vähätkin tilanteensa joukkue hölmöili itse.

Harmaapaidat onnistuivat koko ottelussa luomaan vain kuusi kolmostilannetta ja ykköskanuuna Jukka-Pekka Vainionpää pääsi lyömään vain kolmesti.

Veto puolestaan onnistui sisäpelissään hyvin, kun kärkitrio Sami Haapakoski – Henri Puputti – Mikko Kanala teki tilannetta eleettömästi ja koko jokerikolmikko sai kotiutuksissa tukun tärkeitä onnistumisia.

- Saimme kotiutukseen tarvittavaa iskua ja nyt oli hienoja lyöntejä jokereilta. Suunnat löytyivät ja puhtia oli takana. Silti pelin tuoksinassa pari tuollaista hässäkkävuoroa, jotka eivät pyörineet niin kuin olisimme tahtoneet, Ojanperä sanoi Nelonen Pron lähetyksessä.

- Kaksi ensimmäistä peliä oli melkoista säätämistä ja kääntämistä. Tänään itseluottamus ja kova työ palkittiin takatilanteessa. Onneksi saimme nyt hyvän viikon levon, hän jatkoi.

Pallo jokeen neljä kertaa avausvuorossa

Ottelu alkoi eriskummallisella tavalla, kun palloa haettiin kenttää ympäröineestä joesta avausvuoron aikana peräti neljästi.

Vierasjoukkue JymyJussit siirtyi 1-0-johtoon, kun Antti Kuusisto heitti Ville Hotakaisen näpyn jälkeen pallon reilusti yli kakkospesästä jokeen. Juha-Matti Matilainen jäi ensin epäröimään kolmoselle, mutta kakkospuolen anniskelukatsomon huutojen jälkeen hän kiirehti kotiin.

Vedon tasoittava alkoi niin ikään harhaheitolla. Haapakoski löi pompun ja lähti etenemään ykköselle, josta JymyJussien ulkokenttä heitti ohi. Etenijä lähti harhaheitolla kakkoselle ja JymyJussien ulkokenttä kiskaisi uuden harhaheiton ja Haapakoski oli yhtäkkiä kolmosella.

Tasoitusjuoksu tulikin lähes heti perään, kun lyöjäkuningas Janne Mäkelä löi kahden räpylän kautta Haapakosken kotiin. Hetkeä myöhemmin Matias Rinta-aho kiskaisi läpi kakkospuolelta ja Veto johti jo 3-1-lukemin.

JymyJussit ei tästä enää toipunut vaan se vaipui sisäpelissä horrokseen. Huuskonen onnistui lukkarina sekoittamaan vierailijoiden sisäpelin, sillä harmaapaidat eivät saaneet harhaheittoa lukuun ottamatta kertaakaan miestä kolmoselle.

Kaiken kukkuraksi vierasjoukkueen lyöjäkanuuna Jukka-Pekka Vainionpää ei päässyt koko jaksolla kertaakaan lyömään.

Vainionpää onnistui heti paikan tullessa

Toisella jaksolla Vedon tahti jatkui samanlaisena, kun se siirtyi avausvuoroparissa Mäkelän ja Mikko Rantalahden onnistumisilla 2-0-johtoon.

JymyJussien Vainionpää pääsi toisen jakson toisessa vuorossa vihdoin lyömään, mutta ykköstilanteeseen lyömään joutunut kotiuttaja sai lyödä vain yhden lyönnin etenijän palaessa kakkoselle.

Kolmannessa vuorossa JymyJussit sai kuitenkin juoksutilinsä auki, kun Joonas Hiirikoski löi pallon kakkoskoppari Teemu Isokedon avustuksella läpi. Myös Vainionpää sai vihdoin onnistumisen, kun hän onnistui kakkos-kolmosvaihdossa.

Viimeisessä vuorossa Vainionpää pääsi vihdoin myös kotiuttamaan, kun hän iski kolmospuolen läpilyönnillä kaksi juoksua. Se ei kuitenkaan isoa kuvaa muuttanut, kun Veto vei toisen jakson 10-3-lukemin. Välierissä Veto kohtaa Pattijoen Urheilijat.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat