Ruuskanen on arvoitus Parviaisellekin

”Oon yrittänyt kattella, että koska se oikein jännittää”

Antti Ruuskasen valmentaja Aki Parviainen aikoo käydä suojattinsa kanssa syvällisiä keskusteluja ennen keihään loppukilpailua. Kuva: YLE / Mika Aro

**MOSKOVA. **Keihäänheiton loppukilpailuun Moskovassa valmistautuva Antti Ruuskanen on mystinen mies myös valmentajalleen Aki Parviaiselle.

- Sitä minäkin oon yrittänyt katella, että koska se oikein jännittää. Kyllä se on sanonut, että häntäkin jännittää aina joskus. Ongelma on yleensä ollut, että se on liian rempseä, niin ei tahdo kilpailun alussa saada kunnon tulosta, Parviainen kommentoi.

Vuoden 1999 maailmanmestari yrittää virittää Ruuskasen teräväksi perjantain välipäivän aikana. Reseptiin kuuluu paljon ”erittäin syvällisiä keskusteluja”, jotka koskevat keihäänheittoa ja tunnetta.

- Roolinani on luoda finaaliin sitä uskoa ja toivoa. Pumpata kaikkea mahdollista siihen mieheen, että hän olisi finaalissa valmiina, pirteänä ja valmis taistelemaan.

Parviaisen mukaan Ruuskasella riittää kropassa arsenaalia vaikka mihin. Se vain täytyisi saada kaivetuksi ulos oikealla hetkellä.

- Jos vaikka vertaa minun fyysisiin ominaisuuksiin, niin pitäisi varmaan heittää pidemmälle kuin minä, mutta nii-in… Se jää nähtäväksi.

­- Jos finaalissa saa vauhtijuoksun kuntoon ja ihan se lopun niin, että saa tukijalan nopeammin alas, niin sitten voi olla kaukana.

Parviaisella on kaksi mestarisuosikkia: Tero Pitkämäki ja Tshekin Vitezslav Vesely. Takana kärkkyvät Ruuskanen, Venäjän Dimitri Tarabin ja Norjan Andreas Thorkildsen.

- Karsinta osoitti, että voi tulla aika hyvä tulostaso. Se heitettiin aamupäivällä ja lauantaina heitetään iltapäivällä, joten kyllä siihen varmaan muutamia metrejä tulee, jos ei ala sataa. Luulen, että mitaliin vaaditaan 85 metriä ja kultaan 88 metriä, Parviainen ennakoi.