1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Helsingin uusi koripallojoukkue tähtää huipulle

Helsinki Seagulls aloittaa taipaleensa Divari A:sta.

Kuva: EPA

Helsinkiin on perustettu uusi koripallojoukkue, Helsinki Seagulls. Miesten kilpakoripallon kehittämiseen tähtäävä joukkue aloittaa taipaleensa Divari A:sta.

- Huippukoripallon tilanne on ollut Helsingissä haasteellinen jo jonkin aikaa, kun vain yksi joukkue on ollut kiinnostunut pyörittämään SM-tason joukkuetta, eikä sielläkään ole ollut riittäviä resursseja, uuden joukkueen kehittämisprojektista vastaava Mikko Tanner sanoo.

- Koripallo on hyvinkin stadilainen laji ja merkittävä osa juniorikoripalloilijoista on tältä alueelta. He tarvitsevat sekä esikuvia että kasvupolun.

Uuden joukkueen päävalmentajaksi on nimitetty 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkuetta tänä kesänä luotsannut Mikko Larkas. Päävalmentaja ei peittele tavoitteitaan.

- Joukkueen runko on jo kasassa ja valmistautuminen aloitettu. Ensimmäisen kauden tavoite on saada joukkue toimimaan ammattimaisesti niin kentällä kun sen ulkopuolellakin sekä taistella noususta miesten Korisliigaan.

ToPon miehet ja juniorit ovat päättäneet liittyä uuteen seuraan.

- Yhdessä tekemällä pystymme varmasti luomaan paremman menestymismahdollisuuden helsinkiläiselle huippukoripalloseuralle, Larkas sanoo.