Koe uusi yle.fi

Suora

  • Urheilua Yle Puheessa: Jääkiekkokierros ja Hiihtolajien MC: Yhdistetyn 5 km
  • Koripallon MM 2019 karsinta: BUL - FIN
  • Hiihtolajien MC: Mäkihypyn karsinta HS142
  • Koripallon MM 2019 karsinnat: CZE - ISL
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Hiihtolajien MC: Mäkihypyn karsinta

HIFK sai selkäsaunan - Ässät päihitti Lukon

European Trophyssa Frölunda kuritti helsinkiläisjoukkueista vuorostaan HIFK:ta. SM-liigan mestarijoukkue Ässät otti länsirannikon herruuden voitettuaan Lukon.

urheilu
HIFK:n Antti Ore Frölunda-pelissä
HIFK:n maalivahti Antti Ore joutui antautumaan viidesti Frölundalle. Lehtikuva

Helsingin IFK hävisi Frölundalle 1-5 jääkiekon European Trophyn ottelussa.

Avauserä oli maaliton, mutta sen jälkeen maalihanat aukesivat oikein kunnolla. HIFK jäähyili ja ruotsalaisvieraat rankaisivat kolmesti ylivoimalla. Erityisesti tehot 2+2 kirjauttanut Robin Frigren oli liian paha pideltävä HIFK:lle.

Yhdeksän kaksiminuuttista ottanut HIFK teki ainokaisenkin alivoimalla, kun Toni Söderholm osui kovalla laukauksella.

Helsinkiläisvastustajat sopivat Frölundalle, sillä aikaisemmin viikolla joukkue pöllytti Jokereita 4-0. Frölunda johtaakin European Trophyn Länsilohkoa kerättyään helsinkiläisjoukkueilta täydet kuusi pistettä maalierolla 9-1. HIFK ja Jokerit sen sijaan ovat yhä kahden ottelun jälkeen lohkon hännillä nollakerhosa.

Ässät ja Lukko kunnioittivat Tihonovia

Porissa nähtiin länsirannikon aina kuuma paikallispeli, kun Ässät ja Rauman Lukko ottivat yhteen. Ennen ottelun alkua pidettiin hiljainen hetki viime viikolla kuolleelle Vasili Tihonoville, joka valmensi molempia joukkueita.

Viime kauden mestarijoukkue Ässät nappasi hegemoniakamppailusta voiton jatkoajan jälkeen lukemin 5-4. Ässien kesän hankinnoista Henri Heino teki ratkaisevan jatkoaikamaalin ja myös Niklas Hagman pääsi heti uudessa seurassa maalin makuun. Lukosta hattutempun iski vasta 16-vuotias Aleksi Saarela, joka on toisen polven maalintekijä.

Hanskatkin putosivat perjantain illan huumassa, kun Colby Cohen ja Erik Riska ottivat miehestä mittaa.

Hämeenlinnan turnauksessa Pietarin SKA kaatoi jälleen SM-liigajoukkueen, mutta murskalukemia ei tällä kertaa nähty. SaiPa taipui lopulta pietarilaisille 1-3.

KHL-seura Sibir Novosibirsk puolestaan päihitti Ilveksen 4-2, kun Jori Lehterä löi loppulukemat viime sekunneilla tyhjään maaliin. Turnauksen isäntäjoukkue HPK voitti Pelicansin 3-2.

Suosittelemme

Tuoreimmat