Suora

  • Este- ja kouluratsastuksen EM: esteratsastus
  • Yleisurheilun Ruotsi - Suomi-maaottelu ja Urheilukierros
  • Yleisurheilun Ruotsi-ottelu 25.8. osa 2
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: esteratsastus
  • Urheiluruutu
  • Kielileikkejä
  • Lentopallon EM, Kreikka - Suomi
  • Johanna Bäcklund: Superäiti joka juoksi MM-kisoihin saakka
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Saksa, kisakooste

Pitkämäki jälleen Suomen pelastajana

Keihäänheittäjä Tero Pitkämäki hankki Suomen ainoan mitalin yleisurheilun MM-kisoissa Moskovassa. Urheiluliiton valmennusjohtaja Jorma Kemppainen teki yhteenvetoa Suomen joukkueen MM-kisaurakasta.

urheilu
Tero Pitkämäki

MOSKOVA. Suomen joukkue jäi virallisesta tavoitteestaan yleisurheilun MM-kisoissa Moskovassa. Tero Pitkämäki heitti keihäsfinaalissa MM-hopealle ja Antti Ruuskanen sijoittui kuudenneksi. Mitalitavoite täyttyi, mutta kolmen pistesijan tavoite ei toteutunut.

- Arvokisojen syksyt ovat aina ankeampia, jos arvokisoista lähdetään kotiin ilman mitalia. Jäimme virallisesta tavoitteestamme, mutta ehkä Pitkämäen hankkima mitali paikkaa tätä vajetta, Suomen Urheiluliiton valmennusjohtaja Jorma Kemppainen arvioi.

- Hyvä kokonaistulos näin pienellä joukkueella. Tero Pitkämäki palasi mitalikantaan arvokisoissa, mutta haluan nostaa esille muitakin urheilijoita. Hanna-Maari Latvala ja Nooralotta Neziri tekivät uransa parhaita suorituksia, Kemppainen kommentoi.

Antti Ruuskasen kuudes sija oli tuoreeltaan pettymys, mutta osoitti sen, että Ruuskanen kuuluu edelleen maailman keihäsmiesten parhaimmistoon.

Osalla urheilijoista tuloskunto nousi liian myöhään.

Jorma Kemppainen

- Osalla urheilijoista tuloskunto nousi liian myöhään. Mutta loukkaantumisiakin oli liian paljon. Odotin, että olisimme saaneet noin 15 urheilijan joukkueen tänne Moskovaan, mutta oli urheilijoita, jotka rikkoivat tulosrajat liian myöhään, Kemppainen totesi.

Ensi vuonna yleisurheilijat kamppailevat Zürichin EM-kisoissa. Urheiluliitossa aiotaan paneutua huolellisesti urheilijoiden terveyshuoltoon.

- Peiliin katsomisen paikka on paitsi urheilijoilla myös valmennuksesta vastaavilla henkilöillä. Loukkaantumiset ovat vaivanneet liikaa, ja valmennusjohdollakin on peiliin katsomisen paikka.

- Terveysasioihin pitää ilman muuta panostaa jatkossa. Lyhyet projektit eivät riitä, vaan meidän on luotava pysyvä toimintamalli. Myös urheilijoilla on vastuunsa, koska huoltotoimenpiteitä ei saa unohtaa, Kemppainen muistutti.

Teemu Wirkkala epäonnistui Moskovan MM-kisojen keihäänheitossa. Wirkkalan notkahduksen jälkeen Suomessa on ihmetelty, miksei Ari Manniota kelpuutettu MM-joukkueeseen.

- Mennyt on mennyttä, Kemppainen sanoi eikä halunnut enää keskustella suomalaisten keihäsvalintojen onnistumisesta.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat