Suora

  • Närbild
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Saku Koivu on valmis luopumaan Leijona-kipparin tehtävistä

Jääkiekkokauteen valmistautuvalla Saku Koivulla on tulevalle talvelle kaksi tavoitetta - NHL-mestaruus ja mitali Sotshin olympialaisista. Maajoukkueen kapteenin tehtävistä Koivu sen sijaan on jo valmis luopumaan.

urheilu
Saku Koivu
Yle

Jääkiekkoilija Saku Koivu, 38, mietti keväällä jo hetken uransa päättämistä, mutta motivaatio löytyi, ja Suomen kapteeni jatkaa vielä ainakin yhden kauden ajan.

NHL-pelien lisäksi edessä ovat Sotshin kisat. Olympialaiset olisivat Koivulle jo viidennet, eikä hän ole kertaakaan lähtenyt olympialaisista ilman mitalia. Koivu ei kuitenkaan pidä paikkaansa tulevassa edustusjoukkueessa itsestään selvänä.

Sekä Mikon että minun pitää olla sinut sen päätöksen kanssa, jotta siitä ei muodostu missään nimessä tietynlainen painolasti näiden olympialaisten aikana.

Saku Koivu

- Omien pelien täytyy mennä erittäin hyvin tämän syksyn aikana, ja motivaation pitää olla kunnossa. Kilpailu on tullut entistä kovemmaksi, ja totta kai sitten pitää tulla valituksi joukkueeseen, että kannattaa miettiä sinne lähtemistä, Koivu toteaa.

- Mutta jos siellä mukana ollaan, niin olympialaiset on ollut minulle aina ihan älyttömän iso ja hieno kokemus. Niissä on tullut aina menestystä, ja kyllähän me lähdemme sitä menestystä uudelleen taas kerran hakemaan, hän jatkaa.

- Kyllähän se saldo paremmalta kuulostaa, jos tulisi viidet kisat ja viisi mitalia kuin se, että se jää neljään, mutta katsotaan. Siihen on vielä aikaa.

Vastaava tilanne 1998 Naganossa

Saku Koivu on pelannut maajoukkueen kapteenina jo vuosia. Tehtävä on ollut mieluinen, mutta nyt Koivu olisi valmis siirtämään kunnian nuoremmilleen - vaikkapa pikkuveljelleen Mikolle.

- Minulla itsellä oli tietyllä tavalla samantapainen tilanne -98 Naganossa, kun Jari Kurri oli ollut kapteenina ja sitten tavallaan kapteeninnauha siirrettiin minulle ja tehtiin siinä kohtaa tietynlainen sukupolvenvaihdos, muistuttaa Koivu.

- Tietyllä tavalla se olisi ajankohtaista ja varsin ymmärrettävää näissä tulevissa olympialaisissa, mutta siinä pitää tietysti sitten miettiä asioita eri näkökulmista. Sekä Mikon että minun pitää olla sinut sen päätöksen kanssa, jotta siitä ei muodostu missään nimessä tietynlainen painolasti näiden olympialaisten aikana.

Maajoukkueen lisäksi tärkeä tavoite Saku Koivulle on seurajoukkueen - Anaheim Ducksin - menestyminen. Mestaruus on toistaiseksi kartellut Koivua koko uran ajan. Keskushyökkääjä toivookin, että tuleva kausi jatkuu mahdollisimman pitkään.

- Olisihan se älyttömän upeata olla mukana loppupeleissä ja saada se mahdollisuus voittaa Stanley Cup.

Suosittelemme

Tuoreimmat