Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Legendaarinen monilahjakkuus palaa kaukaloon – tavoitteena Sotshi

Riikka Välilä (o.s. Nieminen) pelaa tulevalla kaudella JYPin riveissä.

urheilu
Jääkiekkoluistimet ja jääkiekko
Mika Kanerva / Yle

Suomen kautta aikojen menestynein naisjääkiekkoilija Riikka Välilä (o.s. Nieminen) tekee paluun kaukaloon, kun hän pelaa tulevalla kaudella naisten SM-liigaa JYPin riveissä.

- Riikka on harjoitellut keväästä asti meidän kanssamme ja hän palaa kaukaloon tavoitteenaan Sotshin olympialaiset, JYPin joukkueenjohtaja Jussi Kinnunen kertoi.

40-vuotias Välilä lopetti uransa jo vuonna 2003, jonka jälkeen hän ei ole pelannut jääkiekkoa aktiivisesti. Kinnusen mukaan se ei kuitenkaan ole ongelma.

- Hänen pelaamisestaan ei tule edes huomaamaan, että hän on ollut kymmenen vuotta pelaamatta. Ja onhan hän ollut maajoukkueen joukkueenjohtajana toimiessaan joukkueen jääharjoituksissa mukana.

Välilä asuu tätä nykyä Ruotsissa, mutta hän on harjoitellut osan kaudesta jyväskyläläisten mukana. Kauden aikana hän on pääasiallisesti Suomessa, mutta hoitaa välillä myös siviilitöitään Ruotsissa.

Hänen pelaamisestaan ei tule edes huomaamaan, että hän on ollut kymmenen vuotta pelaamatta.

Jussi Kinnunen

- Saattaa olla, että joitain otteluita jää välistä. Onneksi pelit painottuvat kuitenkin viikonloppuun, Kinnunen sanoi.

Urallaan Välilä voitti muun muassa olympiapronssin vuonna 1998 Naganossa, jossa hän lisäksi voitti kisojen pistepörssin. MM-kisoista hänen saldonsa on neljä pronssia. Hän on myös ensimmäinen Pohjois-Amerikan ulkopuolelta Kansainvälisen Jääkiekkoliiton kunniagalleriaan, Hall of Fameen valittu nainen.

Jääkiekon lisäksi jyväskyläläinen on myös moninkertainen pesäpallon Suomen mestari ja vuoden pesäpalloilija. Lisäksi häneltä löytyy palkintokaapistaan myös jääpallon ja kaukalopallon SM-kultia sekä jälkimmäisen EM-kulta vuodelta 1989.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Jatkoaika.com.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat