Suora

  • Elävä arkisto esittää

Urheiluruudun juhlakiertue jatkuu Rovaniemellä

Keväällä alkanut Urheiluruudun 50-vuotisjuhlakiertue jatkuu kesälomien jälkeen. Elo-syyskuussa Urheiluruudun juhlarekka pysähtyy neljälle paikkakunnalle.

urheilu
Urheiluruutu 50v
Juhlakiertue vieraili keväällä Mikkelissä.Jarno Ranta / Yle

Ensimmäisenä pysäkkinä on Rovaniemi ja Lordin aukio lauantaina 24. elokuuta. Sen jälkeen vuorossa ovat viikon välein Porvoo, Pori ja Jyväskylä.

Kaikelle kansalle avoimissa toritapahtumissa esitellään Urheiluruudun värikästä historiaa. Vieraina tilaisuuksissa nähdään paikkakuntien urheiluelämästä tuttuja persoonia.

Esimerkiksi Rovaniemelle tulonsa ovat varmistaneet muun muassa entinen huippuhiihtäjä Pirjo Muranen, mäkihypyn olympiavoittaja Jouko Törmänen sekä Rovaniemen Palloseuran edustusjoukkueen pelaajia.

- Hienoa, että olemme saaneet paikalle kaupungin entisiä sekä nykyisiä huippu-urheilijoita. Odotan innolla haastatteluhetkeä 33 vuoden takaisen olympiavoittajan Jouko Törmäsen kanssa, kertoo Rovaniemen tapahtuman juontaja, Yle Urheilun toimittaja Antti-Jussi Sipilä.

Toisena juontajana Rovaniemellä nähdään niin ikään Urheiluruudun studiosta tuttu Jere Nurminen.

- Kollegoideni mukaan kevään paikkakunnilla nämä tapahtumat olivat todella onnistuneita. Kiva päästä itse vihdoin mukaan ja aloittaa syksyn kiertue pohjoisesta. Samalla pääsee tutustumaan kaupungin urheiluelämään ja -ihmisiin ihan eri tavalla, Nurminen sanoo.

Paikalliset seurat mukana menossa

Toritapahtuman yhteydessä paikalliset urheiluseurat esittelevät toimintaansa. Selostuskaraokessa puolestaan voi kokeilla miltä urheiluselostajan ammatti tuntuu. Selostettava laji paljastetaan tuttuun tyyliin vasta toritapahtuman alussa.

Lisäksi tapahtumassa on mahdollista testata oman hevosenpotkun voimakkuutta. RoPS tuo tätä varten paikalle tutkan, joka mittaa jalkapallon nopeuden.

- Keväällä Seinäjoella miesten sarjan vastaavassa kisassa voitti pesäpalloilija Paavo Pelto. Nyt on rovaniemeläisten vuoro näyttää potkutekniikkaansa, Yle Urheilun toimituspäällikkö Marko Krapu sanoo.

Kevätkiertueella Urheiluruutu vieraili Seinäjoen ohella Sotkamossa, Kuopiossa, Hämeenlinnassa, Lappeenrannassa ja Mikkelissä.

- Kiertueella on ollut uskomattoman hieno tunnelma. Olemme saaneet sekä tilaisuuden tavata pitkäaikaisia fanejamme että arvokasta palautetta asiakkailtamme. Kohtaamiset paikallisten urheilijoiden ja seurojen kanssa ovat myös olleet kiertueen kohokohtia, Marko Krapu sanoo.

Rovaniemen toritapahtuman parhaat palat nähdään vielä samana iltana Urheiluruudussa TV1:ssä.

Alustava aikataulu:

11.00 Tapahtuma alkaa
11.15 Vieraana Pirjo Muranen, sprintin maailmanmestari 2001
11.30 *Vieraana Lapin urheiluopiston toimitusjohtaja Heikki Keskitalo
*
11.45 *Vieraana Rovaniemen Kiekon päävalmentaja Petteri Hirvonen
*
12.15
Vieraana yhdistetyn olympiamitalisti Jukka Ylipulli
12.30 *Vieraana Esko Parpala, 800 metrin Suomen mestari 1996
*
12.45
Lentopallo voimissaan Rovaniemellä. Vieraana Kalle Määttä, PerPo
13.15 RoPS havittelee historiansa toista cup-mestaruutta. Vieraina Kari Virtanen ja Antti Okkonen
13.30 Vieraana Jouko Törmänen, mäkihypyn olympiavoittaja 1980
14.00 Tapahtuma päättyy

Tapahtuman aikana on mahdollisuus kokeilla taitoja selostuskaraokessa. Paikalliset seurat esittelevät torilla toimintaansa ja järjestävät leikkimielisiä kilpailuja sekä esityksiä.

Urheiluruudun juhlakiertue käy syksyllä neljällä paikkakunnalla. Kohdekunnat ovat Rovaniemi (24.8.), Porvoo (31.8.), Pori (7.9.) ja Jyväskylä (14.9.).

Yle Urheilu

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat