Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kiira Korpi huippuvalmentajan oppiin koko kaudeksi

Olympiakauteen valmistautuminen on tuonut Kiira Korvelle mukanaan uudet harjoituskuviot.

urheilu
Kiira Korpi.
Kiira Korpi.Lehtikuva

Olympiakauteen valmistautuminen on tuonut Kiira Korvelle mukanaan uudet harjoituskuviot. Suomalaisluistelija päätti lähteä hakemaan lisäpuhtia Kalifornian Lake Arrowheadista, jonne hän siirtyi harjoittelemaan heinäkuussa.

Kyseessä ei ole pelkkä kesäleiri, sillä Suomen ykköstaitoluistelija on tehnyt päätöksen jäädä rapakon taakse harjoittelemaan koko tulevaksi kaudeksi.

Korven valmennuksesta vastaa Yhdysvalloissa Rafael Arutyunyan sekä hänen valmennustiimiinsä kuuluvat Nadia Kanaeva ja Vera Arutyunyan.

Rafael Arutyunyan ja Korpi ovat tutustuneet toisiinsa mm. kevään maajoukkueleirillä Vierumäellä, jonne Arutyunyan oli kutsuttu vierailevaksi valmentajaksi.

- Tämä päätös kypsyi pikku hiljaa keväällä. Koin olevani urheilijana siinä vaiheessa, että päästäkseni vielä askeleen eteenpäin kaipasin radikaalin muutoksen. Samalla halusin saada myös sparrausapua maailman parhailta luistelijoilta, Korpi kertoo.

Armenialaissyntyisen Arutyunyanin opissa on valmentautunut useampikin olympia- ja MM-mitalisti kuten Michelle Kwan, Mao Asada ja Jeffrey Buttle.

Tällä hetkellä päivittäistä sparrausapua Korpi saa monivuotiselta kilpakumppaniltaan Ashley Wagnerilta, joka sijoittui kevään MM-kilpailuissa viidenneksi, sekä Yhdysvaltojen parhaimpiin miesluistelijoihin kuuluvalta Adam Ripponilta.

- Yhteistyö uuden valmentajan kanssa on lähtenyt hyvin liikkeelle ja motivaationi on tapissaan. Tällä hetkellä suorastaan pursuan intoa, mutta yritän olla kuitenkin viisas harjoittelussa ja kuunnella kroppaani, jotta terveyteni pysyisi mahdollisimman hyvänä. Lake Arrowheadin harjoituskeskus sijaitsee 1600m:n korkeudessa ja harjoittelu vuoristossa onkin tehnyt hyvää luistelijan kuntopohjalle.

Syyskuun alussa harjoituskeskus kuitenkin suljetaan ja keskuksen luistelijoilla on edessään muutto Los Angelesin esikaupunkialueelle, jossa harjoittelu jatkuu saman tiimin kanssa.

Vanha akillesvaiva ei ole päästänyt urheilijaa vielä täysin otteestaan ja tuo edelleen omat haasteensa arkeen. Suomalainen kokee olevansa kuitenkin jo nyt fyysisesti vahvemmassa kunnossa kuin pitkiin aikoihin.

Fysiikkavalmennuksesta sekä fysioterapiasta pitää huolen Los Angeles Lakersinkin fysioterapeuttina toimiva suomalainen Marko Yrjövuori, jonka asiantuntemukseen Korvella on täysi luotto.

Korven päätavoite on alkavalla kaudella kahdessa kilpailussa: Oberstdorfin olympiakarsinnassa 27.–29.syyskuuta sekä talviolympialaisissa helmikuussa.

Suomella ei ole vielä taitoluistelussa edustuspaikkoja Sotshin olympialaisiin ja Oberstdorfin kilpailu on viimeinen mahdollisuus se saavuttaa.

- Tiedän että Oberissa en ole vielä aivan valmis, mutta tavoitteena on saavuttaa olympiapaikka, jonka uskon olevan täysin mahdollista, vaikka en olisikaan vielä 100-prosenttisessa kunnossa. Sotshissa tavoitteenani on olla huippuiskussa. Muut kilpailut tällä kaudella ovat toisarvoisia, vaikka haluan toki pärjätä myös kevään EM- ja MM-kisoissa. Lisäksi toivon voivani jatkaa uraani vielä olympialaisten jälkeisenkin kauden.

Korvella on olympiakautta varten takataskussaan tuore lyhytohjelma, jonka hän luistelee tänä vuonna The Beatlesin säveltämään, Jeff Beckin esittämään kitaraversioon kappaleesta A day in the life.

Aikaisempiin lyyrisiin lyhytohjelmiin verrattuna vauhdikkaampi ja rohkeampi koreografia on kanadalaisen Jeffrey Buttlen, vuoden 2008 miesten maailmanmestarin, käsialaa.

Vapaaohjelmana nähdään viimevuotinen Once upon a time in America -elokuvamusiikkiin tehty ohjelma.

Vaikka päätoiminen valmennusyhteistyö Maaret Siromaan ja Susanna Haaralan kanssa onkin tällä erää päättynyt, jakaa Korpi vuolaat kiitokset pitkäaikaisille valmentajilleen.

- Olen erittäin kiitollinen valmentajilleni Maaret Siromaalle ja Susanna Haaralalle, joiden kanssa tein yli kymmenen vuotta hyvää yhteistyötä. Jatkan edelleen seurani Tapparan Taitoluistelijoiden edustajana kotimaan kilpailuissa.

Lähteet: Taitoluisteluliiton tiedotus

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat