Sotkamo ylivoimaisella esityksellä finaaliin

Miesten Superpesiksen ensimmäinen finalisti on selvillä, kun Sotkamon Jymy kaatoi Joensuun Mailan lukemin 2-0 (7-3, 4-0).

urheilu
Sotkamon Jymy

Sotkamon Jymy eteni lauantaina miesten Superpesiksen finaaliin, kun runkosarjan voittaja kaatoi Joensuun Mailan kolmannen kerran. Loppulukemat ratkaisevassa välierässä olivat 2-0 (7-3, 4-0).

Avausjaksolla Maila pyristeli hetken aikaa kainuulaisten mukana, mutta toisella jaksolla Antti Eteläpään joukoista ei ollut enää haastamaan ylivoimaista vastustajaa.

Kotijoukkue Jymy ratkaisi avausjakson käytännössä jo ensimmäisessä vuoroparissa. Kosti Rautiainen löi keskeltä takaa läpi ja Niko Korhonen sekä Aki Orava ehtivät kotiin.

Hetkeä myöhemmin Korhonen esitteli lyöntitaitojaan, kun hän pisti pallon pystymailalla väliin ja Toni Kohonen ehti kotiin. Seuraavana lyömään tullut Antti Hartikainen löi pitkän vuoron päätteeksi lukemat 4-0:aan.

Juha Niemi kavensi toisessa vuoroparissa, kun hänen kakkosrajaleikkurinsa yllätti kainuulaisten kentän kahden juoksun arvoisesti. Jymy kuitenkin lisäsi johtoaan kolmannen aloittavalla, kun Korhoset Roope ja Mikko löivät juoksut mieheen. Lisäksi yksi syntyi harhaheitolla.

Toisellakaan jaksolla Maila ei pystynyt haastamaan ylivoimaisia kainuulaisia. Jymy siirtyi avausvuorossa johtoon, kun Niko Korhonen ehti harhaheitolla kotiin.

Kotijoukkue lisäsi johtoaan toisessa vuoroparissa, kun Korhoset olivat jälleen asialla. Ensin Roope löi ja Niko toi. Hetkeä myöhemmin Roope oli ehtinyt kolmoselle, josta Mikko löi hänet kotiin.

Toisen jakson loppulukemat olivat lopulta 4-0, kun Korhosista Mikko onnistui vielä kotiuttamaan Aki Oravan kolmannessa vuoroparissa.

Jymy eteni puhtaalla pelillä finaaliin ja saa näin reilun viikon lepotauon ennen sunnuntaina Hiukassa pelattavaa ensimmäistä finaalia. Loppuotteluun etenemisellä kainuulaiset varmistivat myös 14. perättäisen mitalin.

Maila aloittaa pronssipelit viikon päästä lauantaina.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat