1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Mike Tysonilla hengenvaarallinen päihdeongelma

Entinen nyrkkeilyn maailmanmestari Mike Tyson kertoi ESPN-kanavalla vakavasta alkoholi- ja huumeriippuvuudestaan.

Mike Tyson (Arkistokuva) Kuva: EPA

Entinen ammattinyrkkeilyn kaksinkertainen raskaansarjan maailmanmestari Mike Tyson on myöntänyt kamppailevansa vakavien alkoholi- ja huumeongelmien kanssa.

Nyrkkeilypromoottoriksi hiljattain ryhtynyt Tyson kertoi ESPN-kanavalla yllättävän avoimesti liikkuvansa elämäntavoissaan äärirajoilla.

- Olen välillä kuoleman porteilla, koska minulla on paha alkoholi- ja huumeongelma. Olen tehnyt paljon pahoja, mutta nyt haluan muuttaa elämäntapani. Olen salannut tämän ihmisiltä, mutta haluan kertoa sen kaikille. Nyt en ole käyttänyt alkoholia tai huumeita kuuteen päivään. Minulle se on kuin ihme, kertoi Tyson ESPN:n nyrkkeilylähetyksessä.

Kaikkien aikojen nuorimpana (20 v.) paidattomien raskaansarjan maailmanmestariksi noussut Tyson istui 1990-luvun alkupuolella kolme vuotta vankilassa raiskauksesta.

Tämän jälkeen hän palasi maailmanmestariksi, mutta kärsi pahoista itsehillintäongelmista kehässä ja sen ulkopuolella. Tysonilla on diagnosoitu kaksisuuntainen mielialahäiriö.

Vuonna 2005 päättyneen nyrkkeilyuransa aikana Tyson kärsi myös huonoista promoottoreista, joiden takia hän osittain joutui pahoihin talousvaikeuksiin. 

Tänä viikonloppuna oman nyrkkeilypromootionsa käynnistänyt Tyson on kertonut ryhtyneensä promoottoriksi, jotta nyrkkeilijöitä ei hyväksikäytettäisi rahallisesti niin kuin häntä itseään aikoinaan.