Suora

  • Lumilautailun ja freestylen MM: Parikumpareet
  • Parikumpareet

Samuel Haanpää siirtyy pelaamaan Espanjaan

203-senttinen Samuel Haanpää pelaa ensi kaudella Espanjan kakkosliigassa.

urheilu
Korikobrien Samuel Haanpää
Samuel Haanpää. (Arkistokuva)Timo Kopakkala

Susijengin EM-kisakokoonpanoon nimetty Samuel Haanpää, 27, palaa kahden kauden jälkeen Espanjan koripallon kakkosliigaan. Viime kaudella Lapuan Korikobria edustanut ja liigan arvokkaimpana pelaajana (MVP) palkitun Haanpään uusi seura on Leyma Basquet Coruna.

Viime kaudella Lapuan Korikobrissa 19,4 pistettä, 8,1 levypalloa ja 1,6 syöttöä ottelua kohden viimeistelleellä Haanpäälle Espanja on tuttu maa ja "Euroopan parhaaksi kakkossarjaksikin" mainittu Adecco Oro tuttu liiga.

Edellisen kerran Haanpää pelasi Adecco Orossa keväällä 2010 sekä koko 2010/11-kauden, jolloin hänen työnantajansa oli Palencia.

- Muitakin vaihtoehtoja oli, mutta Corunalla oli tarjota selvä rooli. He etsivät aloittavaksi kolmospaikan pelaajaksi isoa heittäjää, jonka kokoa voi hyödyntää molemmissa päissä kenttää sekä levypallopelissä, Haanpää selvitti Koripalloliiton tiedotteessa.

- Espanja on entuudestaan tuttu maa ja kulttuuri, ja Adecco Oro -liigan pelityylin olen todennut itselleni sopivaksi. Kokonaispaketti oli niin hyvä, että se oli helppo ottaa vastaan.

Corunan tavoitteet ensi kaudelle toivat lisää painoarvoa sopimusneuvotteluissa.

- Coruna nousi Adecco Oroon vuosi sitten ja pääsi viime kaudella pudotuspeleihin. Coruna kuuluu ennakolta liigan neljän parhaan joukkueen joukkoon ja seuran panostus on sen verran suuri, että tavoite noususta ACB:hen ei ole missään nimessä utopiaa.

Susijengissä Haanpää on pelannut 31 ottelua 7,8 pisteen keskiarvolla sekä nuorten maajoukkueissa 40 ottelua 13,4 pisteen keskiarvolla. Haanpää on myös nimetty Sloveniaan lähtevään Suomen miesten EM-kisajoukkueeseen.

Lähteet: Korisliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat