Suora

  • Urheilua Yle Puheessa: Jääkiekkokierros
  • Jalkapallon Mestarien liigan makasiini
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Mestarien liiga: Manchester City - Napoli

Naarasleijonilla hurja tavoite olympialaisissa – Räty, Hiirikoski ja Karvinen jo varmoja nimiä joukkueeseen

Suomi lähtee kovin tavoittein naisten jääkiekon olympiaturnaukseen Sotshiin ensi talvena.

urheilu
Noora Räty torjuu Jekaterina Lebedevan maalintekoyrityksen.
Noora Räty. (Arkistokuva)EPA

VIERUMÄKI Marraskuussa Suomen jääkiekkonaisten päävalmentajana aloittanut Mika Pieniniemi sanoo, että Suomen tavoitteena on kirkastaa Naganon ja Vancouverin olympialaisten pronssimitali jopa kullaksi.

- Pelasimme viime keväänä äärettömän hyvän MM-välieräpelin USA:aa vastaan. Se antoi uskoa ainakin minulle henkilökohtaisesti ja toivottavasti myös monelle pelaajalle siitä, että hyvänä päivänä pystymme kaatamaan jommankumman isosta (Kanada ja Yhdysvallat) ja sitä kautta pelaamaan unelmasta olympiakullasta.

Pelaajille ei ole tässä vaiheessa vielä kenellekään kerrottu, mutta meillä on maalivahtiosastossa ja pakkipäässä varmoja nimiä

Mika Pieniniemi

Pieniniemi myös paljastaa Yle Urheilulle, että tällä hetkellä varmoja nimiä Suomen naisten jääkiekon olympiajoukkueeseen on jo yli kymmenen. Nämä varmat
naiset ovat parhaillaan leirityksessä Vierumäellä.

- Pelaajille ei ole tässä vaiheessa vielä kenellekään kerrottu, mutta meillä on maalivahtiosastossa ja pakkipäässä varmoja nimiä. Sitten on tietysti muutama hyökkääjä tuohon lisää. Jos mietitään viime MM-kisoja, turnauksen paras maalivahti Noora Räty ja paras puolustaja Jenni Hiirikoski, Pieniniemi luettelee näitä nimiä.

- Sitten meillä on hyviä hyökkääjiä omille pelipaikolleen, Michelle Karvista ja kumppaneita. Ehkä on järkevää, ettei hirveän montaa varmaa nimeä lähde vielä sanomaan. Toivottavasti kaikki säilyvät terveinä ja toivottavasti SM-sarja tuottaa meille vielä sellaisia kortteja, jotka me haluamme katsoa kansainvälisissä peleissä ja sitä kautta saadaan vielä hyvä kilvoittelu syksyyn ja talveen lopullisista paikoista, hän jatkaa.

Nyt voi olla, että puhun reikiä päähäni, mutta toivottavasti Ruotsin-turnauksen jälkeen meillä olisi lopullinen olympiajoukkue kasassa.

Mika Pieniniemi

Lopullinen kisajoukkue on tarkoitus saada kasaan hyvissä ajoin.

- Lokakuun alussa käymme pelaamassa kolme Ruotsi-maaottelua Ahvenanmaalla, loka-marraskuun taitteessa menemme neljän maan turnaukseen Lake Placidiin. Joulukuussa pelataan turnaus Ruotsissa, ja nyt voi olla, että puhun reikiä päähäni, mutta toivottavasti Ruotsin-turnauksen jälkeen meillä olisi lopullinen olympiajoukkue kasassa. Sitten pääsisimme sillä joukkueella heti vuodenvaihteen jälkeen käymään Saksassa vielä neljän maan turnauksessa.
Särkymävaraa olisi kuitenkin vielä 1-2 pelaajaa lopullista joukkuetta ajatellen.

Ennen olympialaisia Suomella on vielä ohjelmassa leiritys Vierumäellä ja mahdollisesti muutama peli poikia vastaan.

Suomen tavoitteena päästä suoraan välieriin huippukovasta alkulohkosta

Suomen alkulohkossa olympialaisissa pelaavat Kanada, Yhdysvallat ja Sveitsi. Näistä kaksi parasta menee suoraan välieriin ja kaksi viimeistä puolivälieriin. Pieniniemi luottaa siihen, että Suomi etenee suoraan välieriin.

- Tavoitteenamme on mennä välierävaiheeseen suoraan, mutta se ei ole kuoleman asia, jos meidän suora lento ei kanna välierävaiheeseen. Elämä jatkuu silti, ja puolivälierävaihe on yksi peli lisää turnauksessa. Uskon, että ihan nälkäisesti lähdemme hakemaan suoraa välieräpaikkaa kovasta alkulohkosta riippumatta, sanoo Pieniniemi.

Suomen vahvuuksina hän pitää hyvää maalivahtipeliä ja viisikkotason puolustamista.

- Tänä kesänä olemme keskittyneet hyökkäyspelaamiseen. Siinä kun pystymme parantamaan itsekkyyttä, räväkkyyttä ja intohimoa maalintekoon, käännämme monta tasaista peliä voitoksi. Meidän pitää saada suomalaisessa kulttuurissa ja naisjääkiekossa tervettä itsekkyyttä vahvemmaksi ja sitä kautta varmasti löytyy paikat ohittaa vastustajan maalivahti.

Suosittelemme

Tuoreimmat