Suora

  • Närbild
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Nieminen terävä ratkaisupaikoissa - toiselle kierrokselle US Openissa

Jarkko Nieminen voitti Lukasz Kubotin suoraan kolmessa erässä US Openin avauskierroksella.

urheilu
Jarkko Nieminen
EPA

Jarkko Nieminen eteni tenniskauden viimeisen Grand Slam -turnauksen US Openin toiselle kierroksella. Nieminen kukisti avauskierroksella kokeneen puolalaisen Lukasz Kubotin 7-5, 7-5, 6-2.

Nieminen kohtaa toisella kierroksella portugalilaisen Joao Sousan, joka yllätti Grigor Dimitrovin viidessä erässä. 24-vuotias Sousa on maailmanlistalla sijalla 95.

Kahdessa ensimmäisessä erässä Kubot johti useamman kerran murrolla, mutta Nieminen otti murrot aina takaisin heti seuraavassa pelissä.

Kubot mursi Niemisen syötön ottelun kolmannessa pelissä, mutta Nieminen mursi heti takaisin. Tämän jälkeen molemmat pitivät syöttönsä, kunnes Nieminen otti ratkaisevan murron erän viimeisessä pelissä.

Toinen erä alkoi täysin samalla kaavalla kuin ensimmäinen. Kubot mursi jälleen 1-1 -tilanteessa, mutta Nieminen kuittasi heti takaisin. Toisessa erässä Kubot kuitenkin mursi uudestaan erän seitsemännessä pelissä. Seuraavaa peliä pelattiin todella pitkään, mutta jälleen Nieminen mursi heti takaisin tilanteeksi 4-4.

Jälleen Nieminen otti lopulta murron tilanteessa 6-5 ja vei toisenkin erän 7-5.

Kolmannessa erässä kuvio meni toisinpäin. Nieminen mursi ensin, mutta nyt Kubot vastasi välittömästi. Nieminen vei kuitenkin puolalaisen syötön vielä kahdesti ja voitti kolmannen erän 6-2.

31-vuotias puolalainen on maailmanlistalla tällä hetkellä sijalla 71, Nieminen sijalla 41. Nieminen johti keskinäisiä otteluita ennen illan ottelua 3-1, mutta aikaisemmat kamppailut olivat hyvin tasaisia.

Puolalaisella on hyvä syöttö ja hän nousee mielellään verkolle. Kubot on hyvä myös nelinpelissä, jossa hän on parhaimmillaan ollut maailmanlistalla seitsemäntenä.

Kokenut puolalainen pelasi uransa parhaan Grand Slam -turnauksen kesällä Wimbledonissa, jossa hän eteni puolivälieriin asti. Puolalaisen viimeiset turnaukset ennen US Openia olivat kuitenkin vaisuja.

Suosittelemme

Tuoreimmat