Suora

  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Urheiluruutu

Näkökulma: Avainsanat pesiksen Tuttu juttu -finaaliin

Tämän vuoden miesten Superpesiksen loppuottelusarjassa on vain vähän uusia mausteita mukana.

urheilu
Sotkamon Jymyn voitonjuhlaa miesten Superpesiksessä vuonna 2011.
Vaihtuuko mestari vai juhliiko Jymy jälleen?Heikki Rönty / Yle

Mistä tietää, että miesten Superpesiksen finaaleissa pelaavat jälleen Sotkamon Jymy ja Vimpelin Veto? Siitä, että asiantuntijoillakaan ei riitä paljon uutta sanottavaa tämän kauden kohtaamisesta.

Mutta huoli pois, loppuottelussa nähdään tietenkin kaksi parasta joukkuetta, joten vaikka ulkopelinyhjäämisen uhka on olemassa, on laatupesistä lupa odottaa.

Pelimerkit tämän vuoden finaaleihin ovat Vimpelin katsomovelhon Jussi Järvisen roolia lukuun ottamatta melkoisen samat kuin aiempina vuosina. Jälleen puhutaan ensimmäisen voiton merkityksestä, kotiedusta, siitä onko Sotkamoa vielä haastettu riittävästi ja nouseeko pomppu.

Jälleen puhutaan ensimmäisen voiton merkityksestä, kotiedusta, siitä onko Sotkamoa vielä haastettu riittävästi ja nouseeko pomppu.

Ainakin Sotkamo pystyy punnertamaan voittajaksi, vaikka kotonaan ensimmäisen pelin häviäisikin. Se on nähty jo aiemmin. Pelinjohtaja Mikko Kuosmanen haluaa päättää kautensa mestaruuteen, mutta ei pakkomielteisellä tavalla. Voittaminen yksinkertaisesti vain kuuluu kulttuuriin.

Kuosmanen luetteli lehdistötilaisuudessa kaikki joukkueen tappiolliset jaksot pudotuspeleissä. Onko niillä enää mitään merkitystä? Ei. Vaikka Jymyä ei vielä olisikaan vielä haastettu, nyt haastetaan. Vimpeliläiset saapuivat samaiseen tilaisuuteen varsin juhlavissa tunnelmissa. Hyvä niin. Rento asenne olkoon pohjalaisten vahvuus edelleen.

Keleistäkin riippuu, nouseeko pomppu. Nousi tai ei, niin pelkkään pomppuun ei voi luottaa, sillä ainakin Jymyn lukkari Toni Kohonen tappaa ne mieluusti. Mielenkiintoisempi kysymys on, kuinka paljon läpilyöntejä nähdään. Läpilyönneillä on pelattu ja pelastettu pudotuspelejä urakalla ja etenkin Vimpelille puhkaisut ovat tärkeitä. Yksittäisiä juoksuja lyötäessä Sotkamo voittaa varmasti. Niin sanotun hyökkäävän pelitavan on pysyttävä yllä.

Ja sitten on se Jussi Järvisen rooli. Katsojille tiedoksi, että siinä on merkittävä mies Vedon onnistumisen tai epäonnistumisen taustalla. Pelinjohtaja velhon tittelistä pitävä Risto Ojanperä osaa kyllä toimia viuhkassa, mutta paikalleen jämähtämisen estää Järvinen.

Kentällä nähdään!

Yle Puhe lähettää suorina lähetyksinä kaikki miesten finaalit. Avausfinaali Sotkamosta kuullaan Puheen taajuuksilla sunnuntaina kello 16 alkaen.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat