Suora

  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Käsipallon Champions League: Cocks - Sporting CP
  • Urheiluruutu
  • Käsipallon Champions League, Cocks - Sporting CP
  • Vastentahtoinen paluumuuttaja Jac Karlsson ikävöi käsipalloilijan ammattilaiselämää
  • Maalikuningas Filip Valencic: Ulkomailla futis on bisnestä, Suomessa joukkue on perheesi
  • Urheiluruutu

Näkökulma: Muuttuuko vimpeliläisten karvas kalkki energiaksi?

Vimpelin Veto sai jälleen maistaa, miltä tuntuu hävitä pesäpallofinaalissa varsinaisen peliajan jälkeen. Supervuoroparin päätökset voivat muuttua positiiviseksi energiaksi tai sammuttaa liekin lopullisesti.

urheilu
Vimpelin Vedon jokeri Mikko Rantalahti.
Mikko Rantalahti olisi varmasti mielellään tuuletellut myös supervuoroparissa.Str / Lehtikuva

Sotkamon Jymyn ja Vimpelin Vedon välinen finaalisarja alkoi yleisöön menevällä pesäpallopelillä, joka tarjosi viihdettä lähes kolmelle tunnille.

Jymy vei ottelun lopulta supervuoron kautta, mutta se saa kiittää Jani Komulaista isolla kädellä, sillä hän oli kainuulaisille kaikki kaikessa sunnuntaina. Avausjaksolla hän pelasi käytännössä sataprosenttista peliä ja toisella jaksolla löi alkutahdit juoksujuhlalle. Supervuoroparin kaksi perättäistä läpilyöntiä olivatkin sitten jo suorastaan taidetta.

Oliko reilun viikon tauko kuitenkin liian pitkä aika odottaa?

Suurin osa muista Jymy-pelaajista oli kuitenkin avausjaksolla jotakin aivan muuta kuin valmis finaalisarjan aloittamiseen. Ulkopeli toimi, mutta sisäpelissä tapahtui epätavallisia virheitä jopa Toni Kohosen ja Roope Korhosen kaltaisille pudotuspelikonkareille. Oliko reilun viikon tauko kuitenkin liian pitkä aika odottaa?

Veto ansaitsi avausjakson voittonsa, sillä se oli Jymyä paremmin hereillä ja hyödynsi jokeriosastonsa johdolla tappavan tehokkaasti ne paikat, jotka se sai luotua. Muutama vuoro meni Kohosen hyvien lukkarointien takia mönkään, mutta avausjaksolla Veto oli paikallaolijoista parempi.

Toisella jaksolla Kainuun Dynamon dieselkone käynnistyi, kappas vaan, Jani Komulaisen johdolla ja kotijoukkue marssi jaksovoittoon. Pelkkää riemumarssia ei sekään tosin ollut, sillä joukkue päästi selvässä johtoasemassa Vedon vielä läpilyönneillä taistelemaan jopa jaksovoitosta. Tärkeät yksittäiset juoksut joka vuorossa pitivät kuitenkin pesäeron kotijoukkueen onneksi tarpeeksi suurena.

Supervuoropariin Vedon tuore pelinjohtaja Jussi Järvinen teki hyvän oivalluksen, kun hän siirsi vaisusti kärjessä pelanneen Teemu Isokedon sivuun ja otti Mikko Kanalan numerolle yksi. Se toimi, ja vierasjoukkue rakensi helposti ajolähdön. Palottomaan ajolähtöön Järvinen teki jälleen oivalluksen, joka ei ollut niin nerokas. Janne Mäkelän tai Mikko Rantalahden sijaan Antti Kuusisto tuli lyömään ensimmäisenä, poiketen ottelun aiemmasta kaavasta.

Kuusiston ensimmäinen lyönti oli kesy ja toisella kaari pahensi hänen oloaan vetoamalla suoran syötön vääräksi. Viimeisellä Vedon kapteeni ei sitten enää ehtinyt täysillä Kohosen syöttöön mukaan ja tuloksena kaksi paloa, joista toinen tuli Kuusiston lönköttelyn seurauksena ykköselle.

Jymyn onni onnettomuudessa oli Komulaisen loistovire, sillä ilman hänen huippusuorituksiaan Veto olisi voinut hyvinkin viedä koko ottelun.

Miten tuollaisen jälkeen voi enää taistella ulkokentällä täysillä voitosta? Pöytä oli katettu yhtä tärkeää juoksua varten jokeriosastolle, joka odotti kieli pitkänä paikkaa ratkaista ottelu. Lopulta kuumimmat pelaajat eivät päässeet edes yrittämään ja Komulainen hakkasi pallon kaksi kertaa sisävuorossa läpi ja päätti ottelun.

Vedolle jäi varmasti ottelun lopusta todella paljon hampaankoloon, mikä antaa energiaa ensi lauantain ottelua varten. Toisaalta se sai kuitenkin taas maistaa sitä karvasta kalkkia, mitä se söi jo viime vuonna hävittyään finaaleissa kahdesti varsinaisen peliajan jälkeen. Vieläkö selkärangassa riittää taipumisvaraa?

Jymyn onni onnettomuudessa oli Komulaisen loistovire, sillä ilman hänen huippusuorituksiaan Veto olisi voinut hyvinkin viedä koko ottelun. Toisaalta Jymy pystyi voittamaan sunnuntaina, vaikkei se esittänyt vielä parasta peliään. Kainuulaisten vaihdelaatikosta löytyy vielä useampi pykälä ylöspäin.

Vedon on sen sijaan laitettava jokaista turboruuvia myöten kaikki peliin ensi lauantain otteluun Saarikentällä. Jos avausottelun karvas kalkki pystytään muuttamaan positiiviseksi energiaksi, voi Veto päästä avausjakson kaltaiseen hurmokseen ja tasoittaa ottelusarjan.

Toisaalta kalkki voi pölläyttää moottorin myös jumiin, jolloin vimpeliläisten liekki sammuu lopullisesti ja Jymy marssii mestaruuteen puhtaalla pelillä. Toista vuotta peräkkäin.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat