1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Pitkänen yhä loukkaantuneena - "Varaudumme pahimpaan"

Joni Pitkäsen piti olla alun perin sivussa noin kolme kuukautta. Tällä hetkellä Carolinan pomo Jim Rutherford ei ole varma, nähdäänkö suomalaista edes syksyn aikana kaukalossa.

Kuva: Tomi Hänninen

NHL-jääkiekkoilija Joni Pitkäsen sairausloma on venynyt odotettua pidemmäksi. Pitkänen loukkasi kantapäänsä huhtikuun alussa ja alustavien arvioiden mukaan hänen piti olla sivussa kolmisen kuukautta.

Carolina Hurricanesin puolustaja ei ole kuitenkaan vieläkään toipunut vaivastaan. Seuran puheenjohtajan ja GM:n tehtäviä johtavan Jim Rutherfordin mukaan Pitkäsellä on vaikeuksia seistä kantapäillään.

- Olemme melko varmoja, ettei hän ehdi toipua kauden alkuun mennessä. Se on vakava vamma, joka voi vaivata vielä pitkään. Varaudumme pahimpaan tällä hetkellä, Rutherford kertoi seuran nettisivuilla.

- Emme tiedä, kuinka kauan hän on poissa. Muutaman viikon? Kuukauden? Puoli vuotta? Koko vuoden? En tiedä. Ennen kuin olemme viisaampia, yritämme korvata hänet pelaajilla, joita meillä on, Hurricanes-pomo jatkoi turhautuneena.

29-vuotias Pitkänen on ollut jo vuosia Carolinan puolustuksen tukipilareita. Suomalainen on pelannut keskimäärin yli 22 minuuttia ottelua kohden sitten kauden 2005-2006.