Pitkämäki: Lähden heittämään 90-metristä Brysselissä

Voittaakseen timanttiliigan kokonaiskilpailun, Pitkämäen tarvitsee voittaa huominen timanttiliigan finaali, ja Vitezslav Veselý ei saa olla kolmen parhaan joukossa. 

urheilu
Tero Pitkämäki ilmassa saatettuaan keihään matkaan.
EPA / Kerim Okten

Keihäänheittäjä Tero Pitkämäki tavoittelee perjantaisessa Brysselin timanttiliigan osakilpailussa 90-metristä keihäskaarta ja kokonaiskilpailun voittoa. Sijoitustavoitteensa saavuttaakseen suomalaisen pitää voittaa kilpailu ja toivoa, ettei Vitezslav Veselý ole kolmen parhaan joukossa.

- Lähden kovin tavoittein huomiseen kisaan ja yritän tehdä pitkän heiton. 90-metriä olisi se haave ja sitä lähden yrittämään. Ei se timanttiliigan voittokaan mikään mahdottomuus ole. Vaatii tietysti, että Veselý ei ole aivan huippu iskussa. En kuitenkaan ota paineita voitosta koska kaikki ei riipu minusta, en pysty vaikuttamaan miten hyvin Vitezslav heittää, Pitkämäki kertoi Yle Urheilulle.

Pitkämäellä on hallussaan kauden kärkitulos 89,03m. Jopa hänelle oli pieni yllätys kuinka hyvään kuntoon hän ennätti leikkauksen jälkeen.

- Olen tyytyväinen jos pystyn kauden kärkitulostani parantamaan. Keskikesän leikkauksen takia tuli pitkä tauko, niin kunto on vähän myöhässä. En osannut odottaa huippuheittoja, koska Moskovaan oli niin vähän aikaa. Tiesin että ehkä joukkueeseen pääsen, mutta olin epävarma pystynkö taistelemaan mitaleista. Hyvinhän siinä kuitenkin kävi. Loppukausikin on kulkenut, joten hyvillä fiiliksillä olen.

Pitkämäki kertoo että ei ollut parhaassa iskussa Zagrebissa tiistaina vaikka voittikin yli 86-metrisellä.

- Viime kisassa jalat eivät olleet ihan terävimmillään.

Suomi-Ruotsi ottelun keihäs on jo sunnuntaina, joten Pitkämäki matkustaa suoraan Brysselistä Tukholmaan lauantaina, ja kisaa kolme kertaa viikon sisällä.

- On vähän haasteellinen homma heittää Tukholmassa sunnuntaina, sillä olin juuri tiistaina Zagrebissa kisaamassa ja huomenna täällä. Aikamoista reissaamista tämä viikko, mutta kyllä se nyt menee loppukaudesta. Tukholma tulee olemaan viimeinen kilpailuni. Suomi-Ruotsi maaotteluun on perinteisesti hyvä lopettaa kausi. Pidän 4-5 viikon tauon urheilusta ja sitten alan treenaamaan.

Aikaisemmin jo lopettamista pohtinut Pitkämäki lähtee hyvin mielin ja kovin tavoittein harjoittelemaan ensi vuotta varten

- Kylki on täysin parantunut, eikä tunnu ollenkaan. Leikkaus onnistui huippuhyvin. Se vamma tuli tekniikkavirheestä, joka on nyt saatu korjattua. Olen luottavainen sen suhteen. Löydettiin tälle vuodelle hyvä harjoittelu systeemi, joten sillä lähdetään ensi kauteen. Se lähti heti toimimaan alkuvuodesta ja samaan tyyliin jatketaan. Koitetaan päästä vielä kovemmalle tasolle kuin tänä vuonna. Fokus on siinä, että pysyn terveenä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat