Borleen kolme veljestä tekee historiaa Brysselissä

Jonathan, Kevin ja Dylan Borlee juoksevat perjantaina samassa kilpailussa Brysselin Timanttiliigan osakilpailussa.

urheilu
Kevin Borlee
Kevin Borlee juoksee tänään kilpaa veljiensä kanssa. (Arkistokuva)Lehtikuva

BRYSSEL. Kolme belgialaista Borleen veljekset tekevät historiaa tänään Brysselissä, kun he kaikki kilpailevat samassa lajissa Timanttiliigan finaalissa. Koskaan aikaisemmin kolme veljestä ei ole kilpaillut samassa lajissa yleisurheilun korkeimmalla tasolla.

Veljeksistä kaksoset, Jonathan ja Kevin, ovat tunnetumpia. Molemmat ovat olleet 400 metrillä MM-kisojen finaalissa, Kevin jopa pronssilla. Nuorin, 20-vuotias Dylan, juoksi tänä vuonna ennätyksensä 45,80.

- Olen innoissani kun pääsen juoksemaan veljieni kanssa tänään. Olen onnekas, että minulla on kaksi niin hyvää veljeä, heidän kanssaan harjoitteleminen on todella tärkeää minulle, Dylan Borlee kertoi Yle Urheilulle.

- Veljieni ansiosta pystyn parantamaan tuloksiani niin paljon. He auttavat minua keskittymään harjoittelemiseen ja neuvovat minua kaikessa. Toivottavasti tulevina vuosina juoksen jopa paremmin kuin he.

Yleisurheilua seuraavat voivat tietää, että Borleen veljesten sisko, Olivia, on myös huippujuoksija, mutta ennen tätä kesää moni ei tiennyt, että perheessä on neljäskin lahjakas urheilija.

- Aloitin juoksemaan vasta 16-vuotiaana kun katsoin veljieni juoksevan TV:ssä ja halusin tehdä samaa. Pari ensimmäistä vuotta olin tosin loukkaantuneena koko ajan.

- On erittäin erityistä, että me kaikki pääsemme juoksemaan samassa kisassa, erityisesti minulle. Vanhempamme ovat ylpeitä, mutta he eivät mainitse asiaa kotona, varsinkaan isäni, joka on meidän kaikkien valmentaja.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat