Suora

  • Käsipallon Champions League: Cocks - Sporting CP
  • Käsipallon Champions League, Cocks - Sporting CP
  • Vastentahtoinen paluumuuttaja Jac Karlsson ikävöi käsipalloilijan ammattilaiselämää
  • Maalikuningas Filip Valencic: Ulkomailla futis on bisnestä, Suomessa joukkue on perheesi
  • Urheiluruutu

Sotkamo suvereeniin voittoon – jätti Vimpelin ilman juoksuja

Sotkamon Jymy oli Vimpelin Saarikentällä täysin omaa luokkaansa. Sotkamon ulkopeli oli lukkari Toni Kohosen johdolla erittäin tiivistä ja väkevää.

urheilu
Toni Kohonen
Sotkamon lukkari Toni Kohonen oli loistavassa vireessä lautasen ääressä.Lehtikuva

Sotkamon Jymy kukisti Vimpelin Vedon toisen kerran miesten Superpesiksen finaalisarjassa ja johtaa voitoin 2-0. Finaalisarja on sunnuntaina katkolla Sotkamon kotikentällä.

Vimpeli ei pystynyt kotiyleisön pettymykseksi haastamaan Jymyä missään vaiheessa, sillä joukkue ei onnistunut tekemään ottelussa ensimmäistäkään juoksua.

- Voitimme pelin ennen kaikkea ulkopelin kautta. Tilanteiden tekeminen on myös edelleen erittäin hyvällä mallilla ja paransimme kotiutuksia. Siinä ne kulmakivet olivat tämän pelin voittoon, Sotkamon pelinjohtaja Mikko Kuosmanen kertasi.

Sotkamo sai ottelun ensimmäisen juoksun kuin ilmaiseksi. Vimpelin lukkari Hannu Huuskoselle tapahtui paha lipsahdus, kun hän syötti peräkkäin kaksi väärää Antti Hartikaisen ollessa kolmospesällä. Näin avausjuoksu syntyi vapaataipaleella.

Lopulta Sotkamo vei avausjakson juoksuin 2-0, kun väkevästi lautasen ääressä häärinyt lukkari Toni Kohonen onnistui myös sisäpelissä. Kohonen löi ja Saku Hakkarainen toi Sotkamon toisen juoksun.

Sotkamo aloitti myös toisen jakson vahvasti. Ensimmäisen vuoroparin aloittavalla vierasjoukkue tehtaili heti kaksi juoksua ja laittoi Vimpelin selkä seinää vasten.

Vimpeli ei saanut peliään rullaamaan missään vaiheessa ja vastustajan otteista paistoi se, että peli-ilo oli huipussaan. Sotkamo vei toisen jakson ylivoimaisesti juoksuin 5-0.

Mestaruus on ensimmäisen kerran katkolla sunnuntaina, kun pelataan Sotkamon kotikentällä. Vimpelin pelissä pitää tapahtua melkoinen ryhtiliike, mikäli joukkue mielii taistelemaan vielä mestaruudesta.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat