1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Salminen vahvisti otettaan MM-hopeasta

Sunnuntaina uransa lopettava Juha Salminen ajoi neljänneksi Ranskassa.

Kuva: Husqvarna.jpg

Juha Salminen vahvisti otettaan enduron 1-luokan MM-hopeaan ajamalla neljänneksi kauden toiseksi viimeisessä osakilpailussa Ranskan St. Flourissa.

Menestyksekkään uransa sunnuntaina St. Flourissa päättävällä Salmisella on hopeataistelussa tosin vain neljän pisteen etu Husqvarna-tiimikaveriinsa Matti Seistolaan. Lauantain kaatosateessa kauden 12. voittoon ajanut ranskalainen Antoine Meo varmisti mestaruuden jo edellisessä osakilpailussa Kreikassa.

- Taistelu jatkuu sunnuntaina ja yritetään nyt rimpuilla siitä hopeasta. Pakkohan se on kyllä myöntää, että viime aikojen uutisten jäljiltä se paras puristus on vähän poissa ja on henkisesti vaikeaa saada pakettia kasaan, kuvaili Salminen.

Salminen kukisti Ranskan osakilpailun avauspäivänä viidenneksi päätyneen Seistolan niukalla 2,89 sekunnin erolla. Päivän parhaasta suomalaisvauhdista vastasi toiseksi ajanut Eero Remes. TM:llä kilpaileva Remes jäi Meosta 51,41 sekuntia.

Remeksen ja Salmisen väliseksi eroksi kirjattiin 24,10 sekuntia. Suomalaiskaksikon väliin kiilasi ranskalainen Honda-kuljettaja Jeremy Joly 4,84 sekuntia Salmisen edellä.

- Minulla oli täydet saumat ajaa tänään kolmanneksi, mutta viimeiseksi jäänyt extreme-testi pilasi mahdollisuuteni. Yritin hypätä sinänsä ihan simppelissä paikassa vallin päälle, mutta pyörä vain jotenkin tökkäsi, menetin tasapainon ja jouduin jatkamaan matkaa kiertoreittiä. Siinä tuhraantui turkasen paljon aikaa.

Lauantain epäviralliset lopputulokset muotoutuivat kahta maastokoetta suunniteltua aikaisemmin. Kaksi ensimmäistä kierrosta ajettiin kuivalla kelillä, mutta sen jälkeen taivas repesi.

- Kolmannen kierroksen alkaessa vettä tuli todellakin huolella. Olen kiertänyt siksi kauan ja sen verran paljon näitä kisoja, että tiesin oikeastaan jo keskiviikkona, mitä täällä tulee sateen sattuessa tapahtumaan. Reitti meni kaatosateessa toivottomaan kuntoon. Sen tietää, mitä siitä tulee, kun yritetään ajaa jyrkässä 45 asteen nurmirinteessä ja väärinpäin kallistetuissa kurveissa tällaisissa olosuhteissa.

Salminen kyseenalaisti jo viikolla varsinkin crossitestin mielekkyyden ajettavuuden osalta. Epäily osoittautui oikeaksi, joskin järjestäjät keräsivät toki myös kehuja lajin legendalta.

- Järjestäjät pyrkivät tekemään kaikkensa ja muuttamaan reittiä rankkasateessa, mutta silloin se oli auttamattomasti jo liian myöhäistä.

Salminen johtaa uransa viimeisen MM-osakilpailuun lähdettäessä Seistolaa pistein 192-178. Remes on neljäntenä pistein 160.