Suora

  • Urheilukierros
  • Jääkiekon Nordic cup, Suomi - Ruotsi
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Argentiina, 1. päivän kooste
  • Koostejakso - kauden parhaat palat

Urakkamies Pitkämäki antoi arvosanan huippukaudestaan

Tero Pitkämäki hallitsi yleisurheilun Ruotsi-maaottelussa miesten keihäskilpaa.

urheilu
Tero Pitkämäki , 8.9.2013
Lehtikuva / Jussi Nukari

Pitkämäki päätti kolmen kilpailun viikkonsa Ruotsi-otteluun. Huippu-urheilijalle urakka on melkoinen.

Suomen yleisurheilun lippulaiva nakkasi tuloksen 86,88 tiistaina 3. syyskuuta Zagrebissa, perjantaina 6. syyskuuta Timanttiliigan päätöskisassa 87,32 ja lopuksi sunnuntaina 8. syyskuuta Tukholmassa 86,38.

- Aika väsynyt olo on nyt. Tämmöiselle kolmekymppiselle kova rypistys, varsinkin kun kilpailut olivat vielä kolmessa eri maassa, tunnusti Ruotsi-ottelun keihäsykkönen.

Maailman kauden kärkitulosta 89,03 hallussaan pitävä ilmajokinen heitti Tukholman stadionilla ensimmäisillään 82,74 ja 79,41. Kolmannella lävähti jo 85,15.

- Vaikeaa oli aluksi. Silti sain kolmannella 85-metrisen ja lopuksi puserrettua väsyneenä viimeiselläni 86 metriä. Se oli hyvä suoritus vastatuuleen heitettynä, pohti Pitkämäki.

Pitkämäki joutui esiintymään Ruotsi-kamppailussa valtaosin lainavarusteilla, koska suomalaisen matkatavarat eivät saapuneet ajallaan länsinaapuriin.

- Tuommoista vain sattuu aina välillä. Onneksi otin käsimatkatavaroihin piikkarit ja selkätuen, totesi voipunut Moskovan MM-hopeamies hymyssä suin.

Minkälaisen arvosanan Pitkämäki antaa itselleen koko kaudesta?

- Se 90 metriä jäi rikkomatta, en voi olla täysin tyytyväinen. Tärkeää oli, että keväällä olin hyvässä heittovireessä. Koska sain itseni leikkauksen jäljiltä vielä hyvään kuntoon, niin arvosanaksi antaisin sellaisen 9-.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat