1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Salminen päätti uransa MM-hopeaan

Juha Salmisen hieno enduroura päättyi Ranskassa.

Kuva: Husqvarna.jpg

Maailman menestynein enduromoottoripyöräilijä Juha Salminen päätti loistokkaan uransa MM-hopeaan.

Mitali sai sinettinsä kauden huipentaneessa Ranskan osakilpailussa St. Flourissa, jossa Salminen ajoi E1-luokassa kahdeksanneksi.

- Tähän on hyvä lopettaa, sillä tämän paremmin päättynyt kausi ei olisi voinut osaltani kulkea. Hopea oli tällä kertaa ihan maksimisuoritus, korosti kolmella vuosikymmenellä 13 henkilökohtaista maailmanmestaruutta saavuttanut Salminen, 36.

Salminen on sinut päätöksensä kanssa.

- Olo on yllättävänkin hyvä siihen nähden, että se voisi olla haikeampikin. Fiilikseni tukee kaikkia tehtyjä päätöksiä. Ei täältä lähdetä ovet paukkuen, vaan hyvällä meiningillä, vakuutti Salminen.

Salmisen viimeinen MM-osakilpailu typistyi vain neljän maastokokeen mittaiseksi. Lauantaina alkaneet rankkasateet olivat möyhentäneet pääosin nurmipintaisen reitin síksi huonoon kuntoon, että järjestäjä päätti ajattaa kilpailijoita sunnuntaina vain crossitestillä.

- Sitä sitten sahattiin koko päivä ja välillä ajettiin tosi pitkää siirtymää. Sinänsä erikoinen päätös kaudelle ja uralleni, mutta veto oli järjestäjiltä ehdottomasti oikea, vahvisti Salminen.

Salmisen lähin uhkaaja, eli pronssia pokannut Matti Seistola ajoi yhdeksänneksi vain 1,11 sekuntia lajin legendasta. Hopeasta ankarasti taistelleiden Husqvarna-tiimikavereiden väliseksi eroksi kirjattiin 14 ajopäivää kattaneen kauden päätteeksi viisi pistettä.

Ranskalaisen maailmanmestarin Antoine Meon hallinnassa koko kauden kulkeneen pienimmän luokan vahvaa suomalalaispanosta täydensi loppupisteissä neljänneksi sijoittunut Eero Remes.

Remes ajoi Ranskassa molempina päivinä toiseksi. Sunnuntaina voitto jäi vain 0,23 sekunnin päähän ranskalaisen Jeremy Tarrouxin hahmossa.

Ranskalaisilla on ollut viime vuodet vahva ote enduron vallankahvaan.

- En silti missään nimessä usko, että suomalainen enduro olisi taputeltu tältä osin. On ollut todella ilahduttavaa nähdä, miten Eero on saanut taas vauhdista kiinni löydettyään itseluottamuksen. Hän on jatkossakin kova kaveri vetämään MM-sarjassa. Ja samaa voi sanoa Masasta (Seistola), kunhan hän saa hyvä sopimuksen ensi kaudeksi, alleviivasi Salminen.