1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

"Lauantaina tulee samanlaisia hyökkäyksiä, mutta kovempia jätkiä vastaan"

Kreikka-ottelun jälkeen kentälle palannut Teemu Rannikko totesi Kroatian nöyryyttäneen Suomen joukkuepuolustusta, joka oli aiemmin turnauksessa toiminut hienosti.

Teemu Rannikko Dontaye Draperin puristuksessa. Kuva: Ville Vuorinen

Suomen pelintekijä Teemu Rannikon mukaan Suomi oli selvästi heikompi joukkue Kroatiaa vastaan.

- Ensimmäisestä minuutista alkaen oltiin jäljessä joka tilanteessa. Ei kukaan halua pelata tällaista peliä, mutta Kroatia oli vaan paljon parempi tänään.

Molemmat joukkueet siirtyivät alkulohko-ottelujensa jälkeen Ljubljanaan jatkolohkoa varten.

- Ei tässä sitä kannata selitellä, koska molemmat joukkueet joutuivat matkustamaan tänne. Tottakai Koperissa oli parempi fiilis pelata, mutta kyllä meidän täytyy pystyä kaivamaan parempi ilme näihin peleihin. Tiedettiin kuinka tärkeä tämä peli oli.

- Nyt on parempi, että unohdamme koko pelin ja keskitymme Espanja-otteluun. Tässä pelissä ei lukuun ottamatta joitakin hyökkäys- ja puolustusvuoroja ollut mitään hyvää. Maailman toiseksi kovin korismaa tulee seuraavaksi vastaan, niin eipä siinä ainakaan mitään hävittävää ole.

Rannikko ennakoi jo Espanja-ottelua ja kertoi mietteitään viime vuoden olympiahopeajoukkueesta. 

- Heillä on yksi iso pelaaja, Marc Gasol korin alla ja viisi muuta pelaajaa Euroopan kirkkaimmalta huipulta. He pelaavat paljon pick and rollia ja peli pyörii paljon ulkoalueen pelaajien kautta. Tänään meillä oli paljon ongelmia pick and rollin puolustamisessa, eikä oikein tiedetty mitä pitäisi tehdä. Ei se ainakaan helpommaksi muutu lauantaina.

Kroatia nöyryytti Rannikon mukaan Suomea epätavallisen paljon juuri pick and roll -peleissä.

- Kroatia teki meistä naurunalaisia tänään siinä. He pystyivät syöttämään joka paikkaan, mikä meitä vastaan ei ole normaalia. Sitä kautta iso puolustaja oli myöhässä ja myös apupuolustaja myöhässä. Heiltä tuli kolme syöttöä ja joku oli aina ihan vapaana heittopaikassa. Se turhauttaa tosi paljon. Lauantaina tulee ihan samanlaisia hyökkäyksiä, mutta ehkä vaan kovempia jätkiä tulee vastaan, povaili Rannikko masentuneena.

- Onhan se hienoa päästä pelaamaan näitä maailmanhuippuja vastaan. Meidän pelissä puolustetaan kovaa ja pelataan uhkarohkeasti. Heiton pitäisi upota, mutta tänään ei uponnut. Ricky Rubio, Jose Calderon ja Rudy Fernandez eivät ole ainakaan huonompia puolustajia, joten vaikeampaa tulee ehkä olemaan hyökkäyspäässä meillä. Meidän puolustuksemme lähtee joukkueesta. Tässä joukkueessa kukaan ei oikeastaan puolusta yksin omaa pelaajaa. Puolustuslevypallot pitäisi myös saada. Kroatian 12 hyökkäyslevaria puoliaikaan mennessä kertoo jo aika paljon tästä ottelusta.

Suomi ja Espanja kohtaavat lauantaina klo 18.45. Ottelua voi seurata suorana Yle TV2:ssa, Yle HD -kanavalla ja Areenassa.