Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NED - JPN
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Kärpät kaatoi JYPin - ”Nyt on pölyt pesty pois”

JYPin ja Kärppien välinen kauden avausottelu venyi voittomaalikilpailuun asti. Ratkaisevan maalin teki Kärppien Mika Pyörälä.

urheilu
Juhamatti Aaltonen, Kärppä-hyökkääjä
Yle

Hippoksella nähtiin varsin tyypillinen kausiavaus. Alussa JYP uinui vielä kesän tunnelmissa, kun Kärpät oli huomattavasti paremmin hereillä.

- Ensimmäinen erä oli meiltä tyypillistä ensimmäisen liigaottelun kiekko. Peli oli todella sekaisin ja jopa vähän vanhemmat ja kokeneemmatkin pelaajat jännitti, kertoi JYPin liigassa päävalmentajana debytoinut Marko Virtanen.

Toisessa erässä JYP pääsi peliin mukaan. Paikoin ottelu etenikin vauhdikkaasti päästä päähän, jolloin pelissä oli huomattavasti enemmän tunnetta ja yritystä kuin järkeä.

Tuloksellisesti tahti oli kuitenkin tarkka ja tiukka. 0-1, 1-1, 1-2 ja lopulta Jani Tuppuraisen 2-2 –tasoitus.

Kärppien tuoreelle huippuvahvistukselle Juhamatti Aaltoselle ilta oli rikkonainen. Hän oli pitkään pelistä poissa jalkakrampin vuoksi.

Rynnäs ottelun parhaimmistoa

Yksi ottelun suurista onnistujista oli Kärppien maalivahti Jussi Rynnäs. Häneltä nähtiin Hippoksen illassa lukuisia huipputorjuntoja ja pelastuksia.

Jostain syystä voittomaalikilpailut ovat olleet aiemminkin JYPille vaikeita, niin myös nyt. Siinä JYPin laukojat olivat Jani Tuppurainen, Markus Nenonen ja Mikko Kalteva.

Kärppien laukojat olivat Juho Keränen, Mika Pyörälä ja Ivan Huml. Kun tästä porukasta vain Pyörälä onnistui, vei Kärpät Ouluun kaksi pistettä, JYPin tyytyessä yhteen.

JYP kohtaa lauantaina KalPan Kuopiossa, Kärpät saa Raksilan kotihallissaan vieraaksi SaiPan. Molemmissa joukkueissa oltiin tyytyväisiä, että ensimmäinen peli on saatu nyt pelattua pois.

- Tämä oli hyvä voitto ja tästä saadaan varmasti ”tatsia” myös huomiseen. Nyt on pölyt pesty, Juhamatti Aaltonen kuittasi.

- Eka peli on nyt pelattu pois. Se on pelattava, ei voi muuta, JYPin päävalmentaja Virtanen summasi.

*Jussi Lindroos, Jyväskylä *

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat