1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Espanjan supertähti kehuu vuolaasti Susijengiä

Espanjan Marc Gasol näkee Suomen koripallomaajoukkueen pelissä paljon positiivisia asioita. Suomen ja Espanjan välinen peli alkaa klo 18.45.

Kuva: EPA/ARMANDO BABANI

Espanjan koripallomaajoukkueen tähti Marc Gasol on ollut vaikuttunut Suomen peliesityksistä EM-kisoissa. NBA:n vuoden puolustuspelaajaksi viime kaudella valittu sentteri ei aliarvioi Suomea tärkeän jatkosarjan ottelun alla.

- Ottelusta ei tule helppo. Tällä tasolla ottelut eivät koskaan ole helppoja. Heillä on lahjakkaita pelaajia, he eivät pelkää ja he pelaavat kovaa sekä tiukkaa koripalloa. Suomi pelasi myös loistavan alkusarjan, Gasol kiteytti.

Myös Espanjan päävalmentaja Juan Antonio Orenga oli samoilla linjoilla Gasolin kanssa.

- Ottelusta tulee todella vaikea. Suomi on näyttänyt kaikille, että he pystyvät pelaamaan todella hyvää koripalloa, Orenga sanoi.

Jatkolohko F:n tilanne on todella kutkuttava, sillä kaikki kuusi joukkuetta on yhden pisteen sisällä, kun jäljellä on kaksi pelikierrosta. Puolivälieriin etenee jatkosarjan neljä parasta joukkuetta.

Suomen ja hallitsevan Euroopan mestarin Espanjan välinen koripallon EM-kisojen jatkosarjan ottelu alkaa kello 18.45. Ottelua voi seurata Yle Puheessa sekä Yle TV2:ssa kello 18.30 alkaen.