1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Espanja otti hallitun voiton Susijengistä

Hallitsevalla Euroopan mestarilla oli varaa lepuutella parhaita voimiaan Suomea vastaan. Illan Slovenia-peli näyttää, mistä viimeisessä ottelussa pelataan.

Kuva: Ville Vuorinen

Suomi hävisi jo toisen ottelunsa koripallon EM-kisojen jatkolohko F:ssä.

Hallitseva Euroopan mestari Espanja oli parempi lukemin 82-56 (18-15, 24-15, 15-14, 25-12).

Suomi avasi ottelun huomattavasti tuoreemman näköisesti kuin Kroatiaa vastaan. Ensimmäinen jakso mentiinkin kohtuullisen tasaisissa merkeissä ja puolustus onnistui Marc Gasolin pitämisessä hyvin.

Hyökkäyspäässä Petteri Koponen kahmi pisteitä upottamalla heittoja kovalla prosentilla. Avausneljänneksen jälkeen Susijengi olikin kolmen pisteen päässä hallitsevasta Euroopan mestarista.

Toisen jakson lopulla José Calderon Espanjan kivikovasta ryhmästä nousi esiin. NBA-joukkue Detroit Pistonsin takamies vei joukkueensa 12 pisteen etumatkalle eikä Susijengi kyennyt tappioasemasta enää kunnolla nousemaan.

Kolmas jakso oli koko ottelun tiukin, mutta neljännellä Espanja otti jälleen tukevasti ohjaksista kiinni.

Calderon pussitti lopulta 23 pistettä ja jakoi viisi syöttöä, kun punapaidat marssivat voittoon. Mestareilla oli mahdollisuus säästellä huippupelaajiaan, kuten Ricky Rubiota ja Marc Gasolia, jotka olivat toisella puolikkaalla melko vähäisessä roolissa.

Suomen ykkönen oli kovalla prosentilla heittojaan upottantu Petteri Koponen 17 pisteellä, viidellä levypallolla ja neljällä syötöllä. Gerald Lee junior seästi 12 pisteellä.

Suomen jatkopaikan kannalta illan Kreikka-Slovenia-ottelulla on suuri merkitys. Susijengi kohtaa päätösottelussaan juuri isäntämaa Slovenian. Jos Slovenia voittaa, Susijengillä ei ole enää asiaa jatkoon.