1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Koponen: Toivotaan, että maanantaille jää panosta

Suomi jäi Espanjan jalkoihin EM-kisojen toisessa jatkopelissään. Maanantain ottelussa on panosta, jos Slovenia häviää maanantai-iltana.

Kuva: Ville Vuorinen

Suomen ykköspelaaja Petteri Koponen oli pettynyt Suomen heittopeliin, kun hallitseva Euroopan mestari Espanja otti voiton selvin lukemin 82-56.

Kansainvälisen koripalloliiton listauksessa maailman toiseksi parhaaksi arvostettu Espanja pysyikin ottelun alussa kohtuullisen hyvin aisoissa. Tauolle mentiin kuitenkin selvissä 12 pisteen johtolukemilla, kun Susijengin harmiksi Detroit Pistonsin José Calderon oli kovassa vireessä.

- Meillä oli taas vähän huono heittopäivä. Saimme ihan hyviä heittoja monelle jätkälle, mutta tänään ei vain uponnut. Muutama kolmonen oikeaan aikaan, niin peli olisi voinut olla tiukempikin, Koponen harmitteli Yle Urheilun haastattelussa.

- Heittojen osalta tämä ei ole ollut mitenkään paras turnauksemme. Yleensä heittäminen on ollut aseemme, jolla on voitettu kovia joukkueita. Sitä vaaditaan, jos aiomme voittaa maailmanluokan joukkueita.

Suomi joutui taistelemaan korin alla muun muassa isokokoista Marc Gasolia vastaan. Lisäksi todella heittovoimaiset takamiehet pitivät huolen siitä, ettei Susijengi lopulta päässyt todella kamppailemaan voitosta missään vaiheessa.

- Pitää muistaa, millaisia jätkiä on vastassa. He rokottivat jokaisesta virheestä, jonka teimme. Olemme sen verran pienempiä ja meidän täytyy kaventaa sisään, joten kaverille jää vähän enemmän tilaa joihinkin paikkoihin, Koponen totesi.

- Tiedämme sen eikä sitä voi muuttaa.

Sunnuntai-illan Kreikka-Slovenia-pelissä Susijengi joutuu jännittämään jatkopaikkansa puolesta. Jos Slovenia voittaa, Suomi lähtee maanantain jatkolohkopelin jälkeen kotiin.

- Toivotaan, että peliin jää kunnon panos vielä. Lähtökohta olisi sama kuin viime kisoissa: voitto Sloveniasta olisi avain jatkoon. Mikäs sen parempaa kuin pelata täydessä salissa ja hiljentää yleisö.