"Heittäminen on itseluottamuslaji"

Suomen apuvalmentaja Jukka Toijala uskoo, että heittopeli saattaa hyvinkin kulkea jatkolohkon viimeisessä ottelussa.

Sasu Salin ei saanut palloa sukkaan kertaakaan Espanjaa vastaan. Kuva: Ville Vuorinen

Mikä on kun ei pallo uppoa? Susijengi upotti Espanjaa vastaan vaivaiset 20 pelitilanneheittoa 62 yrityksestä. Yleensä vahvasta heittopelistä ei ollut merkkiäkään, kun vapaista kolmen pisteen paikoista suomalaiset saivat sisään vain yhden. 

- Heittäminen on itseluottamuslaji. Jos ei osu, pää saattaa olla hieman alhaalla. Ei siihen mitään poppakonsteja ole, maajoukkueen apuvalmentaja Jukka Toijala totesi Yle Urheilulle.

Toijala upotti aikanaan muutaman kaukoheiton. Hän uskoo, että tilastot tasoittuvat pelien jatkuessa.

- Kukaan ei heitä tahallaan ohi ja me loimme loistavia heittopaikkoja. Kokeneet pelaajat tietävät, että heittoprosentit tasoittuvat matkan varrella. Voi olla, että maanantaina kahdella-kolmella pelaajalla on loistava heittopäivä ja näytämme maailmanluokan joukkueelta siinä vaiheessa, Toijala muistutti.

- Kreikkaa vastaan nähtiin, että silloin kun heitämme hyvin, kaatuu koviakin maita.

Suomen valmennusjohdolla riittää lisäjännitystä jatkolohkon päätösvastustajaa tarkkaillessa. Jos Slovenia voittaa Kreikan, ei maanantain ottelussa ole enää panosta.

- Katsotaan, mikä on tilanne maanantaina. Jos pelaamme jatkopaikasta, totta kai siinä on latausta. Halli tulee olemaan täysi joka tapauksessa. Upeaa päästä pelaamaan Slovenian tasoista maata vastaan. Oli tilanne mikä tahansa pelaamme voitosta ja panemme kaikkemme peliin, Toijala vakuuttaa.